Bornovalı Gençler Bir Başka

Bornovalı Gençler Bir Başka
  • 16 Aralık 2016 10:34

Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ile öğrencilerin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırladığı projeler ilçenin her yerinde farklı şekillerde hayat buluyor. ‘Kimse Kimsesiz Kalmasın’ projesi ile mezarlıklar öğrenciler tarafından temizlenirken, başka bir grup öğrenci de Bornova’da ki boş arazilere fidan dikerek çevreyi yeşillendiriyor. Ayrıca ‘Dost Eli’ projesini uygulayan gençler ise pazarlarda alışveriş yapan yaşlıların torbalarını taşıyarak yardım ediyor.

Sosyal sorumluluk projeleri ile tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi, “Her yer kampüs her yer üniversite” anlayışıyla da önemli işlere imza atıyor. Ege Üniversitesi ile bir çok konuda işbirliği yapan Bornova Belediyesi, öğrencilerin  Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırladığı projelere de destek oluyor. Bornova Belediyesi aracılığı ile hazırladıkları projeleri hayata geçiren gençler vatandaşları da memnun ediyor.

Mezarlıklar temizleniyor

Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi öğrencileri işbirliği ile hazırlanan ‘Kimse Kimsesiz Kalmasın’ projesiyle Naldöken’de bulunan mezarların temizliği yapıldı. Mezarlığı süpürerek temizleyen gençler, özellikle kimsesiz mezarların toprak bakımını yaparak fidan ve çiçek ekti. Toplumsal empati, dayanışma ve yardımlaşma hedefi ile hazırlanan projede kentsel tasarım, doğayı koruma ve çevreyi güzelleştirme kapsamında çalışmalar da  gerçekleştirildi.

Yeşil bir Bornova için çalıştılar

Ders kapsamında hayata geçirilen projelerden biri de Bornova sokaklarının yeşillenmesi çalışmaları oldu. Daha yeşil ve sağlıklı bir çevre yaratma hedefi ile biraraya gelen ve Ege Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde eğitim gören 200 genç, 250 adet ağaç fidanı dikti. Belediye çalışanları ile birlikte yapılan çalışmada birbirinden farklı ağaç türleri Park Bornova’nın yanında bulunan boş araziye dikildi.

Yaşlılar için ‘Dost Eli’ projesi

Ege Üniversitesi öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yaşlılar için hazırladığı Dost Eli projesini Bornova Belediyesi ile işbirliği yaparak hayata geçirdi. Proje kapsamında Bornova’daki  pazar yerlerinde görev alan öğrenciler, yaşlıların alışveriş torbalarını ve pazar arabalarını evlerine veya arabalarına kadar taşımalarına yardım ediyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçenin genç ağırlıklı bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatarak, “Bornova Bizim Evimiz diyoruz ve bu sözün gereklerini yerine getiriyoruz. Gençlerimiz de bu sorumlulukla hareket ediyor. Üniversitelerimizle pek çok konuda ortak projeler yürütüyoruz. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi de ilçemizin çeşitli noktalarında uygulamalı olarak ele alınıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bornovamız birçok konuda olduğu gibi bu konuda da örnek oluyor” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi

Bornovalı Gençler Bir Başka

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.