Bornova’daki Yaşamı Fotoğraflarla Anlattılar

Bornova’daki Yaşamı Fotoğraflarla Anlattılar
  • 10 Ocak 2016 10:50

Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde “Bornovayı en iyi sen fotoğrafla, ödülü kazan” sloganı ile gerçekleşen instagram fotoğraf yarışması sonuçlandı. İlk kez düzenlenen yarışmada dereceye girenler ödüllerini Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü Sergi Salonu’nda düzenlenen törenle alırken, 24 fotoğraftan oluşan sergi de açıldı. Ödül töreni ve sergiye Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer katıldı.

Bornova'daki Yaşamı Fotoğraflarla Anlattılar

Bornova Belediyesi’nin Yaşar Üniversitesi ile işbirliği yaparak düzenlediği İnstagram Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.  Fotoğrafseverlerin, Bornova’daki yaşamı nasıl algıladıklarını fotoğraf aracılığı ile ifade etmelerine olanak sağlayan yarışmada dereceye girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Yarışmanın birincisi Tarihi Peterson Köşkü’nün eski ve günümüzdeki halini aynı çerçevede  kareleyen Şahin Karapaça olurken, Hulusi Can Aygören Metro’nun Bornova İstasyonu’nu fotoğrafıyla ikinciliği,  Gizem Toker ise Büyükpark fotoğrafı ile üçüncülüğü kazandı. Jüri özel ödülünü ise Çiçekliköy’de bulunan tarihi taş köprüyü fotoğraflayan Bilal Çaltaşı aldı.

Bornova'daki Yaşamı Fotoğraflarla Anlattılar

500 fotoğrafın katıldığı ve 72 bin 128 beğeninin alındığı Instagram Fotoğraf Yarışması’nda 50 fotoğraf ön elemeden geçti. Birinciye Go Pro Hero 4, ikinciye Ipad Mini  ve üçüncüye de Samsung Tablet hediye edilen yarışmaya katılan 24 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü.

Yarışmaya katılan herkese teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “2015 yılında düzenlediğimiz Uluslararası Suluboya Festivali’nde  kentimizin pek çok değeri resmedilmişti. Biz bu suluboya resimleri hem hediye olarak ve kent içi tasarımlarımızda kullanıyoruz. Bu fotoğraf yarışması da Bornova arşivi oluşturulması anlamında büyük önem taşıyor” dedi. Bornova Belediyesi’nin stratejik amaçları arasında tasarım, inavasyon ve turizmin önem taşıdığını belirten Başkan Atila, “Sosyal medya çağımızın en büyük iletişim aracı. Instagram’dan yaptığımız bu yarışma kentimizin güzelliklerini ve yaşamını tanıtmamıza yardım edecek” diye konuştu.

1.’lik ödülünü alan Şahin Karapaça

Bornova'daki Yaşamı Fotoğraflarla Anlattılar

2.’lik ödülünü alan Hulusi Can Aygören

Bornova'daki Yaşamı Fotoğraflarla Anlattılar

3.’lük ödülünü alan Gizem Toker

Bornova'daki Yaşamı Fotoğraflarla Anlattılar

Jüri Özel Ödülünü alan Bilal Çaltaş

Bornova'daki Yaşamı Fotoğraflarla Anlattılar

Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü Sergi Salonu’nda sergilenen Bornova fotoğrafları 16 Ocak tarihine kadar görülebilecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  121 ve 508 numaralı ESHOT hatları yeniden açılıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.