Bornova’da okul çevresinde uygunsuz işyerlerine taviz yok

Bornova’da okul çevresinde uygunsuz işyerlerine taviz yok
  • 2 Ekim 2016 09:30

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan okulların kantinlerinde ve çevresindeki işyerlerinde denetimlerini sıklaştırdı. Öğrencilerin sağlığını tehdit edecek ürün satışı yapan ve ruhsatı bulunmayan işletmeler ile kaçak tütün ürünleri gibi kanuna aykırı maddeler bulunduran işletmelerin  mallarına da el konularak yasal işlemler başlatıldı.

Bornova’da okul çevresinde uygunsuz işyerlerine taviz yok

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Bornova Belediyesi Zabıta Ekipleri de okul ve çevrelerinde yaptığı denetimleri sıklaştırdı. Okul kantinlerini kontrol eden ekipler, çevrede bulunan büfe ve işyerlerini sürekli denetliyor. Ruhsatsız işyerleriyle kanunlara aykırı olarak kaçak ürün satan işletmelerin mallarına el konularak hakkında yasal işlem başlatılıyor.

Denetim yapılan yerlerde, çalışan personellerle birlikte dolap ve diğer araç gereçlerin temizliği, bozulacak ürünleri açıkta bulundurmama ve son kullanma tarihleri kontrol ediliyor. İşyerlerinin ruhsat kontrolleri de yapılarak, tespit edilen eksikler, ekiplerce resmi olarak kayda geçiriliyor.

Bornova’da okul çevresinde uygunsuz işyerlerine taviz yok

Başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere tüm toplumun sağlığı için yapılan denetimlerin önemli olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Okul kantinleri ve çevresinde bulunan işyerlerine yönelik olarak yaptığımız denetimler artarak devam edecek. Halk sağlığını korumak için üzerimize düşen görevileri eksiksiz yerine getiriyoruz. Sağlığa aykırı olarak hizmet veren işyerlerini tespit eden vatandaşlarımız şikayetlerini 999 29 29 numaralı telefondan Zabıta Müdürlüğümüze iletebilirler. Bu konuda asla tavizimiz olmayacak” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sakiler'den Bayındır’da Muhteşem Konser
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.