Bornova’da nar ve ayva bahçeleri yeniden canlanıyor

Bornova’da nar ve ayva bahçeleri yeniden canlanıyor
  • 13 Kasım 2023 11:09

Bornova Belediyesi bir zamanlar Pınarbaşı’nda yer alan ve geleneksel festivallerle anılan nar ve ayva bahçelerini yeniden canlandırıyor. Cumhuriyetin 100. Yılı anısına düzenlenen özel bir organizasyonda minik eller, 50 nar, 50 ayva olmak üzere toplam 100 fidanı toprakla buluşturdu.

Kadim ağaçları beton binalara bırakmayarak doğayla uyumlu tarım projelerine öncülük eden Bornova Belediyesi, Yaka Mahallesi’nde bulunan Doğal Tarım Çiftliği’nde Cumhuriyetin 100. Yılına özel etkinlik düzenledi. Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğrencileriyle birlikte 50 nar ve 50 ayva olmak üzere toplamda 100 fidanı toprakla buluşturdu. Minik ellere Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çalışanları ile etkinliğe katılan muhtarlar da eşlik etti.

Desteğimiz sürecek

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçeye özgü tarım ürünlerine sahip çıktıklarını vurgulayarak, “Bornova Misket Üzümü ve Kınalı Bornova Bamyası gibi ürünlere Coğrafi İşaret Tescili aldık. Yerel üreticiye olan desteğimiz sürecek” dedi.

Ücretsiz fidan dağıtımı

Sürdürülebilir tarım projeleri ve yerel üreticiye verdiği destekle dikkat çeken Bornova Belediyesi,  üç yıl önce topladığı nar ve ayva çelikleriyle yeniden üretime başlamış ve yetiştirdiği fidanları yerel üreticilere ücretsiz olarak dağıtmıştı.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzBB Yayınları’ndan 9 yeni kitap
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.