Bornova’da İyiliğin Protokolü

Bornova’da İyiliğin Protokolü
  • 9 Mart 2016 13:02

Bornova’da down sendromlu çocuklara destek olmak için önemli bir işbirliği yapıldı. Türk Kızılayı Bornova Şubesi, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu, İzmir Down Sendromlular Derneği, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği ve Bornova Belediyesi’nin işbirliğiyle, down sendromlu çocuklar ve anneleri için ‘El ile Ağ-File-Bileklik Örme Kursu’ başlatıldı. “Kalpten Kalbe Bir İlmek” projesi kapsamında Büyükpark içindeki  +1 Down Kafe’de düzenlenen prototolle imzaları atılan kursun açılışı down sendromlu çocukların oyunları ile renkli görüntülere de sahne oldu.

Açılan kurs ile yeni bir iyiliğin başlangıcına imza attıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yaptığımız bu işbirliği farklı paydaşların birarada neler yapabileceğinin bir göstergesidir” dedi.

 

Sosyal sorumluluk projeleri ile dezavantajlı kesimlere her zaman destek olan Bornova Belediyesi, yeni yaptığı işbirliği ile down sendromlu çocuklar ve anneleri için mesleki eğitim kursu başlattı. ‘El ile Ağ-File-Bileklik Örme Kursu’ için Türk Kızılayı Bornova Şubesi, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu, İzmir Down Sendromlular Derneği, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği ve Bornova Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. “Kalpten Kalbe Bir İlmek” Projesi kapsamında  +1 Down Kafe’de imzalanan protokol kapsamında Haziran ayına kadar devam edecek olan kursta teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Kursa katılan down sendromlular  6’şar kişilik 3 grup halinde eğitim alacak, veliler için açılan kursa da 26 kişi katılacak.

Bornova’da İyiliğin Protokolü

Farklı paydaşların işbirliği

 Kursa katılan down sendromlu gençlerin 110 gün sonra sertifika alacağını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yeni bir iyiliğe imza atıyoruz. Bu işbirliği farklı paydaşların birarada neler yapabileceğinin de bir göstergesidir” dedi. Bornova’da farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Başkan Atila, “Özellikle kadınların, çocukların ve engelli çocukların önünü açmak istiyoruz” diye konuştu.

Down sendromlu gençlerin de hazır bulunduğu ve eğlenceli görüntüler sergilediği işbirliği protokolü töreninde,  Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı, İzmir Down Sendromlular Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği Başkanı Müzeyyen Saraçoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nun attığı imzalarla, El ile Ağ-File-Bileklik Örme Kursu başlatıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’te 23 Nisan coşkusu

Bornova’da İyiliğin Protokolü

İşbirlikleri sürecek

 

Düzenlenen protokol töreninde işbirliği protokolüne imza atanlar duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak da uzun yıllardır Kızılay bünyesinde pek çok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatarak “Down sendromlular ile yaptığımız projeler beni en çok etkileyen işler arasında yeraldı. En büyük destekçimiz olarak Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya ve işbirliği yaptığımız kuruluşların temsilcilerine ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu proje 44 kursiyerimizi kapsıyor. Eğitimleri sadece down sendromlu çocuklarımız değil anneleri de alıyor. Bu yönüyle de çok önemli. Önümüzdeki süreçte farklı projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği Başkanı Müzeyyen Saraçoğlu, “Yürekleri sevgi dolu birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz down sendrumlu çocuklarımızla aynı projenin içinde olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz” dedi.

İzmir Down Sendromlular Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, “ Dernek olarak bu projenin içinde yer almaktan çok mutluyuz. Projenin hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı, “Yüreği +1 için çarpanlar olarak hepimiz burada buluştuk. Çalışmalarımızın güzellikler getirmesini diliyorum” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.