Bornova’da elektrik güneşten sulama yüzme havuzundan

Bornova’da elektrik güneşten sulama yüzme havuzundan
  • 2 Kasım 2023 11:54

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediye Meclisi Kasım Ayı olağan meclis toplantısında 500 bin Euro’luk AB çevre projesinin müjdesini verdi. Yaşar Üniversitesi ve Avrupa Enerji Kentleri Ağı (Energycities)  işbirliğiyle gerçekleştirilecek, kısa adı “Stormlog” olan “Yerel Yönetim Hizmetlerinde Sürdürülebilir Ulaşım ve Su Yönetimi Projesi” kapsamında iklim değişikliğine uyum için yenilikçi teknolojiler ve sistemler uygulanacak. Pilot tesis olarak belirlenen Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu kendi elektiriğini üretecek, arıtılmış atık havuz suyu yeşil alanların sulamasında kullanılacak, ulaşımda yenilikçi uygulamalar hayata geçirilecek.

Bornova’da elektrik güneşten sulama yüzme havuzundan

Bornova Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısında Bornova’ya kazandırılan Stormlog projesinin müjdesini veren Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yerel yönetim üniversite işbirliğinin yeni bir örneğini daha ortaya koyduklarını söyledi. 450 bin Euro’su hibe olarak verilen toplam 500 bin Euro tutarındaki Avrupa Birliği projesinin sonuçlandığını açıklayan Başkan İduğ, “Kısa bir süre önce “Yeşil Bir Gelecek İçin Şehir Eşleştirme Hibe Programı”projesiyle 110 bin Euro hibe almıştık. Şimdi de “Yerel Yönetim Hizmetlerinde Sürdürülebilir Ulaşım ve Su Yönetimi Projesi”yle (Sustainable TranspOrtation and WateR Management in LOcal Governmental Services / Stormlog) 500 bin Euro gelmiş oldu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızda sözleşmeyi imzalayıp teslim alacağız. Bu iklim değişikliğine uyum projeleri konusunda çok önemli bir çalışma olacak. Özellikle Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun üzerindeki güneş enerji sistemleri ve elektrikli araç konusundaki çalışmalar çok kıymetli. Bu konuyla ilgili Dış İlişkiler Müdürlüğümüzde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Elektrik güneşten sulama havuzdan

 

Enerji dönüşümünü hedefleyen projeyle Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu kendi elektriğini üretecek, arıtılmış atık havuz suyu yeşil alanların sulamasında kullanılacak ve ulaşımda yenilikçi uygulamalara geçilecek. Proje kapsamında, Çamdibi Kapalı Yüzme Havuzu entegre bir pilot tesis olarak belirlendi. Bornova Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ve Avrupa Enerji Kentleri Ağı (Energycities) ortaklığıyla gerçekleşecek projede hem iklim değişikliği ile mücadeleye yenilikçi ve vizyoner bir yaklaşımla dikkat çekecek hem de üniversite yerel yönetim ve uluslararası işbirliğine güzel bir örnek verilmiş olacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Karabağlar Kent Konseyi Gençlik Çalıştayı’na katıldı.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.