“Bornova’da Çocuk Sesleri” yükseldi

“Bornova’da Çocuk Sesleri” yükseldi
  • 19 Kasım 2016 09:28

UNICEF’in Çocuk Dostu Kent protokolüne imza atan Bornova Belediyesi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel bir program düzenledi. “Bornova’da Çocuk Sesleri” adlı panelde çocuklar hem panelist hem izleyici olurken, etkinlik sonunda düzenlenen müzik dinletisinde de yine çocuklar sahnedeydi. Panelist olarak da müzisyen olarak da büyükleri aratmayan minikler, çocuk hakları konusunda bilgilerini arkadaşlarıyla paylaştı.

UNICEF’in ‘Çocuk Dostu Kent’ projesinde yer alan Bornova Belediyesi ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde düzenlediği etkinlikle çocukları biraraya getirdi.
“Bornova’da Çocuk Sesleri” adlı panel ve müzik dinletisi Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.

Minik panelistler sorunlarını anlattı

Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar’ın moderatörlüğünde 7. sınıf öğrencileri Bahar Kozan, Hayat Karadağ, Zeynep Sıla Şimşek ve Zeynep Yazan’ın konuşmacı olduğu panelde Dünya’daki ve Türkiye’deki çocukların yaşadıkları sorunların anlatıldı. Sokak çocuklarının yaşam şartlarını ve kız çocuklarının ülkemizdeki konumundan çocuk gelinlere kadar bir çok konuda pek soruna değinen minik panelistler, kendi çözüm önerilerini de sundu.

Çocuk müzisyenler sahnede

Panelin ardından düzenlenen şiir ve müzik dinletisinde ise yine çocuklar sahne aldı. Nazım Hikmet’in “Dünyayı Verin Çocuklara” adlı şiirini 4. Sınıf öğrencisi Beren Akay okudu. Ardından Cumhuriyet Evi Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı müzik dinletisi gerçekleşti. Öğretmenleriyle birlikte sahneye çıkan çocuklar, arkadaşlarından da büyük alkış aldı.

Dilekler renkli kağıtlara yazıldı

Minikler için hazırlanan bir süpriz de salona girmeden önce en büyük dileklerini yazdıkları renkli kağıtlar oldu. Çocuklar isteklerini yazdıkları kağıtları fanus içine attılar. Panel sonunda çekiliş yapılan fanustan ise uçurtma şenliği isteği çıktı. Kek ve meyve suyu ikramında da bulunulan etkinlikte çocuklara bir çanta içinde ‘Küçük Prens’ kitabı ve defter hediye edildi.

Çocukların kendi haklarını bilmelerinin önemli olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Düzenlediğimiz aktivitelerle  çocuklarımıza kendilerine özel hakları olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu gün buraya gelen çocuklarımızın kağıtlara yazdıkları istekleri mutlaka değerledireceğiz. Onlar için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes’te İlk Meclis Gerçekleşti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.