BORNOVA’DA 25 KASIM DAYANIŞMASI

BORNOVA’DA 25 KASIM DAYANIŞMASI
  • 26 Kasım 2025 09:58
  • A+
    A-

Kadına yönelik şiddete karşı güçlü bir ses yükseldi

 

BORNOVA’DA 25 KASIM DAYANIŞMASI

BORNOVA’DA 25 KASIM DAYANIŞMASI

Bornova Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında BAYETAV işbirliğiyle söyleşiler, panel, belgesel gösterimi, atölyeler ve tiyatro oyunundan oluşan kapsamlı bir program gerçekleştirdi. İlçenin farklı noktalarında düzenlenen etkinliklerde kadın mücadelesinin farklı yönleri ele alınırken, emekçi kadınlar Büyükpark’taki buluşmada dayanışma mesajı verdi. Başkan Ömer Eşki, kadına yönelik şiddetin kader olmadığını ve Bornova’da eşitlik için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.

Bornova Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ilçenin dört bir yanında güçlü mesajlar içeren etkinlikler düzenledi. BAYETAV işbirliğiyle gerçekleştirilen program, söyleşilerden atölyelere, film gösteriminden tiyatro oyunlarına kadar geniş bir yelpazede kadınların sesi oldu.

BORNOVA’DA 25 KASIM DAYANIŞMASI

Söyleşiler, dinletiler ve akademik yaklaşımlar

Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Prof. Dr. Aksu Bora, “Kadından Kahraman Olur mu?” başlıklı söyleşisiyle kadının toplumsal konumuna dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Program, Defiz Müzik Grubu’nun etkileyici dinletisiyle renklendi.

BORNOVA’DA 25 KASIM DAYANIŞMASI

EVKA-3’teki BAYETAV Akademide yönetmen Eylem Şen’in “Arkadaşım Pınar” adlı belgeselinin gösterimi yapıldı. Şen, gösterimin ardından düzenlenen söyleşide belgeselin hikâyesi ve kadın mücadelesi üzerine katılımcılarla sohbet etti.

Şiddetin psikolojik ve dijital boyutuna dair derinlikli tartışmalar

BORNOVA’DA 25 KASIM DAYANIŞMASI

BAYETAV Sanat’taki panel ve söyleşilerde ise Psikolog Şeyma Büyükurvay Şatay, “Şiddete Karşı Özne Mücadelesi” başlıklı sunumuyla şiddetin psikososyal boyutlarını ele aldı. Ardından Avukat Necmiye Ece Uncu Danyıldız, “Dijital Şiddetin Kadınlar Üzerindeki Yüzü” üzerine yaptığı konuşmayla modern şiddet türlerinin görünmeyen etkilerini anlattı.

Aynı etkinlikte düzenlenen “Kadınlar Mektup” ve “Biz Kadınlar Ne İstiyoruz?” atölyelerinde kadınlar duygu ve düşüncelerini özgürce ifade etme fırsatı buldu.

BORNOVA’DA 25 KASIM DAYANIŞMASI

Sahnede güçlü bir kadın hikâyesi

Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Şebnem İşgüzel’in kaleme aldığı, Nazan Kesal’ın sahnelediği ve Berfin Zenderilioğlu’nun yönettiği “Yaralarım Aşktandır” adlı oyunu sahneledi. Oyun, kadınların görünmeyen yaralarını sahneye taşıyarak izleyicilerden büyük alkış aldı. Oyunu Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin eşi Beste Eşki de izledi.

Emekçi Kadınlar Büyükpark’ta bir araya geldi

Bornovalı emekçi kadınların 25 Kasım buluşması ise Büyükpark’ta düzenlendi. Etkinlikte DİSK Genel İş 7 No’lu Şube Kadın Komitesi Başkanı Gülistan Tilkici hazırlanan bildiriyi okudu. Kadına yönelik şiddet tiyatral bir sunumla ele alınırken, katılımcılar sloganlar atarak dayanışmanın gücünü ortaya koydu. Program, balonların hep birlikte gökyüzüne bırakılmasıyla simgesel bir mesajla sona erdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  MENEMEN KADINA ŞİDDETE KARŞI TEK SES OLACAK

Başkan Eşki: “Kadına yönelik şiddet bir kader değildir; hep birlikte değiştireceğiz”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 25 Kasım’ın yalnızca bir anma değil, mücadele ve dayanışma günü olduğunun altını çizdi. Eşki, “Kadına yönelik şiddet, toplumun en ağır yaralarından biridir ve asla ‘özel mesele’ değildir; hepimizin sorunudur. Bornova’da kadınların güçlendiği, özgürce yaşadığı, eşitliğin hayatın her alanında hissedildiği bir kent için çalışmaya devam ediyoruz.  Düzenlediğimiz her etkinlik şiddetin normalleşmesine karşı yükselen bir itiraz, bir direnç noktasıdır. Kadına yönelik şiddet bir kader değildir; hep birlikte değiştireceğiz.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.