Bornova’da 2023 yılı yol yenilemeleri ve yatırımları

 Bornova’da 2023 yılı yol yenilemeleri ve yatırımları
  • 29 Ocak 2024 11:16

İlçe geneline  yeni proje ve tesislerin kazandırılması için çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, son bir yılda yeni yolların yapımı ile birlikte, yolların aydınlatılması, mevcuttaki yolların bakım ve onarımı, mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bina, tesis ve alanlar ile spor salonları gibi bir çok yeni çalışmaya imza attı. 2023 yılında 70 bin 154 ton asfalt üretilirken toplamda 106 kilometre yol çalışması yapıldı. Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 5 taziye evi, 2 Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi, 2 Butik Pazaryeri , Kız Öğrenci Yurdu ile bir Fitness salonu ve Muhtarlık Binası yapımını tamamladı.

Bornova Belediyesi’nin ilçedeki yol sorununu ortadan kaldırma hedefiyle Asfalt Üretim Tesisi kurarak başlattığı büyük yol hamlesinde çalışmalar 2023 yılında da hız kesmedi. Yıl içinde 23 bin 900 metre asfalt serimi, 44 bin 675 metre asfalt yama çalışması yapıldı. Kilitparke taşlarda 7 bin 200 metre yenileme, 16 bin 300 metre lokal onarım gerçekleşti. Beton yenilemelerinde ise  6 bin 480 metre çalışma yapılırken, Tretuvar yapımında da 7 bin 100 metre çalışma yürütüldü. Yaklaşık 106 kilometre yol yapımı gerçekleşti.

Tamamlanan tesisler

 İlçe genelindeki yol ağını daha kaliteli ve modern hale getirmek için mesai harcayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ayrıca Ümit, ,Serintepe, Çamkule, Mevlana ve Gökdere Mahallelerinde projelendirilen Taziye evlerinin yapımını tamamladı. Pınarbaşına ve Atatürk Mahallesine Çocuk Oyun Aktivite Merkezi kazandırdı. Altındağ Merkez Mahallesi ile Kavaklıdere Mahallesi’ne Butik Pazaryeri, Beşyol Mahallesi’ne Muhtarlık Binası, Çamdibi pazaryerine ise Fitness Salonu yapıldı. Ayrıca öğrenciler için hayata geçirilen projelerden olan Ergene Mahallesi’ndeki Kız Öğrenci Yurdu İnşaatı  tamamlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarına verilen desteklere de yıl boyunca devam etti. Belediye ekipleri talep gelen okul, sağlık tesisi ve ibadethanelere boya, , tesisat ve elektrik tamiratı gibi alanlarda destek sağladı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Kurduğumuz Asfalt Üretim Tesisi ile yolları daha uygun maliyet ile yeniliyoruz. Belediyemiz yetki alanındaki yollarda yapılan çalışmalar, belirlediğimiz program kapsamında mahalle mahalle gerçekleşiyor.  2023 yılında asfalt Üretim Tesisimizde 70 bin 154 ton asfalt ürettik. Yol yenilemelerinin yanında ilçemize yeni tesis ve alanlar kazandırdık”dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ESHOT’a kalite tescili
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.