Bornova Belediyesi’nde tüm çalışanları sevindiren sözleşme

Bornova Belediyesi’nde tüm çalışanları sevindiren sözleşme
  • 25 Ocak 2024 11:46

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, göreve geldiği ilk günden beri uyguladığı ‘çalışanları enflasyona ezdirme anlayışı’ doğrultusunda iki toplu iş sözleşmesini birden imzaladı. Bornova Belediyesi Personel AŞ bünyesindeki 1654 çalışan ile 318 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan sözleşmeler nefes aldırdı. Başkan Mustafa İduğ, 5 Nisan 2019’da göreve geldikleri günden bu yana çalışanların hak ettikleri ücreti ödeme sözünün her koşulda tutmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç ile 1600 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Yürürlükte olan ve 30 Haziran 2024’te sona erecek olan toplu iş sözleşmesine ek olarak imzalanan sözleşme kapsamında çalışanlarından tüm haklarında yüzde 43 oranında artış sağlandı. Yemek ücreti ise istisna üst sınırı net tutarında arttırıldı.

İki sendikayla toplu iş sözleşmesi imzalandı

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi’nde görevli 318 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini ise Tüm-Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte imzaladı. 1 Nisan 2024’e kadar geçerli olacak üç aylık toplu iş sözleşmesi kapsamında sosyal denge tazminatı yüzde 57.45 oranında arttırıldı.

“Anlayışımız çalışanımızı enflasyona ezdirmemek”

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “5 Nisan 2019’dan mazbatamızı aldığımız günden, 31 Mart 2024’e kadar yapmaya çalıştığımız en önemli şey, enflasyona karşı tüm çalışma arkadaşlarımızı ezdirmeyen bir anlayışa sahip olmamızdır. Bunu devam ettireceğiz” dedi.

Başkan İduğ: Hayırlı olsun

 

Ekonomideki gelişmeler nedeniyle ve toplu iş sözleşmesinde yaptığımız anlaşmalar gereği 2024 yılı ile ilgili, tüm çalışma arkadaşlarımızın maaşlarını iyileştirecek toplu iş sözleşmelerinin imzalarını attık. Hem memur arkadaşlarımızın hem de Bornova Belediyesi Personel AŞ’deki yaklaşık 2000 çalışma arkadaşlarımızın ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalarını arka arkaya atmış olduk. Tüm çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Özgür Genç: Türkiye’ye örnek

 

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç de 2019 yılından bugüne kadar Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile Genel İş Sendikası arasındaki bütün toplu iş sözleşmelerinin Türkiye’ye örnek olacak şekilde imzalandığını belirterek, “Bornova Belediye Başkanımız Sayın Mustafa İduğ’a işçi arkadaşlarımıza gösterdiği özenden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı

Nihat Filiz: Şanslıyız

Tüm-Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz ise imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin üyeleri için hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ gibi iyi niyetli, emek ve demokrasiden yana olan bir belediye başkanıyla çalıştığımız için çok şanslıyız. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.