Böke’de sürpriz ziyaret

Böke’de sürpriz ziyaret
  • 22 Eylül 2016 13:05

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’yi makamın da ağırladı.

Böke’nin ziyaretine il yöneticileri, ilçe başkanları da katıldı. İl Başkanlığına yaptığı ziyarette 15 Temmuz’dan bu yana yapılan FETÖ soruşturmalarını, olası erken seçimi ve parti içi çalışmaları masaya yatırdı.

15 Temmuz sonrasında yaşanan sürece ilişkin konuşan Böke, “Bugün yapacağımız programlarda gençlerimize yönelik çalışmalar ağırlıklı. Gençlik kampında yarının Türkiye’sini  bugünden inşa eden gençlerle birlikte yaşanacak bir Türkiye’yi nasıl kuracağımızı tartışıyoruz. Esasında Türkiye’nin bu tür tartışmalara çok açlığı ve ihtiyacı var. Meclisi yok sayan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) Türkiye’deki hukuku tamamen yerle bir etmiş olan yaklaşım gençlere düşünme, düşünebilme ve sorma, sorma ve eleştirme alanını tamamen ortadan kaldırıyor. Bunun sonucu da somut verilerle günlük hayatımıza dokunmaya başladı” açıklamasında bulundu.

FETÖ soruşturmaları sonrasında kamuda ve özel sektörde yaşanan mağduriyetlere ilişkin konuşan Böke, “Toplam aldığımız telefon sayısı 30 bin’i geçmiş durumda.  Bu sayının içinde doğruda başvurular da var. Sıkıntıları arttıkça yeniden arayan mağdurlar da var. Ama rakam bize şunu gösteriyor;  KHK’larla yapılan uygulamalarla esasında FETÖ temizliği yapılması gerekirken bunu gölgeleyecek şekilde cadı avının içine eklemiş gibi gözüküyor. Aslında Türkiye’de gerçekten teslim edilmiş devletin içinden, yerleştirdikleri FETÖ’yü temizlemekle yükümlü bir iktidar var. Onlar yerleştirdiler şimdi temizlemek durumundalar. Fakat bu temizliği yaparken hukuka uygun olmadığı çok açık ortaya çıkıyor. Bizim de talebimiz ve ısrarımız bu temizlemenin hukuk çerçevesinde yapılması ve yeni mağduriyetler yaratmaması koşulunu taşıyor. Bütün hikayeler bir insan hikayesi barındırıyor. Bu mağduriyetler ucunda açlık,  geleceğe dair umutsuzluk ve kaygı barındırıyor. Biz de haksız yere ortaya çıkan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Erken seçim haberleriyle ilgili de konuşan Genel Başkan yardımcısı Selin Sayek Böke, “Şuan için bize gelen bir bilgi yok dolayısıyla böyle bir çalışma da gündemimiz de değil. Ama biz bundan bağımsız olarak yaşanacak bir Türkiye inşa etmek için her gün örgütümüzle sahada çok derin ve yoğun bir çalışma içindeyiz. Yarın seçim olsa hazırız. Türkiye’yi daha iyi koşullara taşımakta yükümlüyüz. Biz bunu iktidarda yapmak istiyoruz. Dolayısıyla yarın iktidara geleceğimiz her seçime hazırız” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Coşkusu Menderes’i Sardı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.