“BİZİM ZORLAMAMIZLA, ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPTILAR”

“BİZİM ZORLAMAMIZLA, ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPTILAR”
  • 23 Haziran 2016 13:06

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ AK Parti İzmir il başkanı Bülent Delican’ın , Körfez Projesine ÇED onayının verildiğini basın toplantısıyla açıklamasının ardından,  CHP’den ilk tepki CHP İzmir il başkanı Alaattin Yüksel’den geldi. Yüksel ” Bu müjde değil, olsa olsa AKP’nin İzmir’den özür dilemesidir” dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “Yüzülebilir Körfez Projesinin ÇED onayının verildiğini AKP İzmir il başkanı Sayın Delican’ın açıklamalarından öğrendik. Her ne kadar henüz bu konuda İzmir büyükşehir belediyemize herhangi bir onay ulaşmasa da, Sayın Delican’ın sözlerine bakarak, ÇED  onayının verildiğini varsayıyoruz. Onay verildiyse bu önemli bir gelişme. Demek ki hükümet, 5 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından projelendirilen “Yüzülebilir Körfez Projesine”, ÇED onayı beklediği 3 buçuk  yılın sonunda engel olmaktan vazgeçti. Bu bağlamda İzmir’e  3 buçuk yıl kaybettirilmiş olsa da, sonunda bu onayı almak elbette önemli. Bu işte emeği geçen kim varsa teşekkür ederiz” diye konuştu.

” Bu müjde değil, olsa olsa AKP’nin İzmir’den özür dilemesidir” Haberini okumak için tıklayınız;

https://www.gazeteege.com.tr/bu-mujde-degil-olsa-olsa-akpnin-izmirden-ozur-dilemesidir/

“KONU HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLLER, BİZDEN ÖĞRENİYORLAR”

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in açıklamalarına cevap veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Gereken açıklamayı geçtiğimiz gün yaptım bu konu üzerine çokta bir şey söylemeye gerek yok. Buradan kendilerince siyasi prim yapmaya çalışıyorlar. Bir daha bir daha konuşarak bu konuyu farklı bir mecraya taşımak istemiyorum. En başından beride ifade ettim sürecin nasıl işlediğini de ifade ettim. Kendilerinin bu konuyu bilmedikleri, bizden öğrendikleri ortada aslında eleştirdikleri noktayı bilmedikleri içinde bir sürü yanlışa düştüler. Bizde bunları göstererek düzelttik.

“BİZİM ZORLAMAMIZLA, ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPTILAR”

Hükümet olarak baştan beri bu konuyu sahipleniyorduk, birlikte yapalım ortak yapalım dedik bunun karşılığında da onların üstlerine düşen kısım eksikti bizim zorlamalarımızla yaptılar şimdide kendilerince kurtarmaya çalışıyorlar. Yaptığım açıklamada da bu işten kimse siyaset yapmasın dedim, bu konuyu büyütmenin çokta manalı olduğunu düşünmüyorum biz hizmetimizi yapıyoruz. Gereken neyse biran önce başlayacak TCDD dünya kadar para kaybediyor orada, önemli olan devletin kazanması onlar kendileriyle çelişiyorlar bunu hiç düşünmüyorlar mı acaba?” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği’nden “AHMET Diker’e” Onur Ödülü!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.