“Biz havuz başında atanarak gelmedik!”

“Biz havuz başında atanarak gelmedik!”
  • 11 Eylül 2023 22:59

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti. Çiğli Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Hüsnü Boztepe, mecliste yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de hayata geçirdiği kooperatifte hayati tehlike taşıyan unsurlar olduğunu ileri sürdü.
Çiğli’de dar gelirli aileler ve belediye çalışanları için yapılan 546 dairelik toplu konut projesinde ihmal olduğunu belirten Boztepe, “İstinat duvarı yapılmadan kazı yapılıyor, burada temel atılmış ama aşağıda istinat duvarı yok, bu olmaz. Bu çok tehlikelidir”ifadelerini kullandı.
Konuya ilişkin konuşmasını sürdüren Boztepe, “Çiğli’de İzmir Büyükşehir Beşleyesi çalışanları için konut yapıyorsunuz. Burada betonarme istinat duvarları olması lazım. Projede var ama şu an yapılmadı, buradan ağır tonajlı kamyon ve otobüsler geçiyor. Üstünde de konutlar var. Geçtiğimiz gün orada yaşayan vatandaşlar da bu konuda şikayetçi oldu. Ben sizi şu an buradan uyarıyorum. 35 metre yakın kot farkı var, istinat duvarı yapılmadan kazı yapılıyor, burada temel atılmış ama aşağıda istinat duvarı yok, bu olmaz, çok tehlikelidir” dedi.
Mecliste söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’da CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğluna yüklendi. Hızal, “Örnekköylülerin, Uzunderelilerin, İZBB’ye güvenerek teslim ettiklerimülklerinin hakkını koruma görevi bizdedir. Aslanoğlu ve arkadaşları müteahhitçilik oynasın diye arsalar verilmedi” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın konuşmasının tamamı şöyle; Ben sizlerle 4,5 yıldır meclis üyeliği yapıyorum. Bugüne kadar yaptığım tüm konuşmalar İzmir’e dair olmuştur. Onun dışında elbette dönem dönem tartışmalarda farklı konulara girmişizdir ama asli görevimiz İzmir’dir. Tüm meclis üyeleri İzmirlilerin vermiş olduğu oylarla seçildik. Sizler iktidar biz muhalefet olduk. Bizim asli görevimiz, İzmir’in İzmirlilerin hakkını, hukukunu, malını, mülkünü korumak ve gözetmektir. Örnekköylülerin, Uzunderelilerin, İBB’ye güvenerek teslim ettikleri mülklerinin hakkını koruma görevi bizdedir. Biz oradaki işlemlerle ilgili ifadeler ortaya koyduğumuzda birileri çıkıp ‘siz benim muhatabım değilsiniz’ diyemez, böyle bir söz söyleme lüksüne sahip değildir. İzmirlilere ait arsalarda dönüşüm yapılacakken, Şenol Aslanoğlu ve arkadaşları kooperatifçilik oynasın, müteahhitçilik oynasın diye, rant yolsuzluğu yapsınlar diye vermedik, kentsel dönüşüm yapılsın diye verdik.
Aslanoğlu’nun muhatabı, elbette bir siyasi partinin il başkanı siyaseten muhatabıdır. Ama Aslanoğlu’nun il başkanı olarak değil, Aslanoğlu olarak o arsada yapılanlar konusunda muhatabı ne kooperatif üyeleri ya da iş pasladığı arkadaşları ya herhangi bir siyasi partinin il başkanı değildir. Aslanoğlu’nun muhatabı meclistir, Örnekköylülerdir. Biz de onlar adına konuşuyoruz. Elbette biz bunun hesabını soracağız. O benim muhatabım değildir gibi süslü laflarla günü kurtaramazlar. Bir yapı kooperatifi kendine ait mülkü, arsası yoksa orada inşaat yapamaz. Kimin malını kime satıyorsunuz? İzmirlilerin malını birilerine satarak caka satamazsınız. İZBB bu işi başaramadı, beceremedi, biz kahramanlar, fedakârlık yaparak bu işi yapıyoruz diyemezsiniz.
Biz bu hususta konuşmaya devam edeceğiz. Muhatap kabul etsin ya da etmesin muhatabı İZBB meclisidir, muhatabı Örnekköylüler ve Uzunderelilerdir. Siz dönüşüm noktasında yeterince başarılı olmadığınız için, İBB bu işi beceremedi diyerek Aslanoğlu ve onun gibileri hem kahraman yapıyorsunuz hem de birilerinin rantsal kazanç elde etmesini sağlıyorsunuz. İZBB 150 yıllık belediye, bu belediyenin onuru bu kadar ayaklar altına alınmaz,

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornovalı kadınlar, Türkiye’yi gezecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.