BİSİM Büyüyor

BİSİM Büyüyor
  • 29 Şubat 2016 09:06

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “bisiklet kenti İzmir” hedefinde önemli adımlardan biri olarak hizmete aldığı bisiklet kiralama sistemi BİSİM’i geliştirmeye devam ediyor.  İlk açıldığında  29 istasyon, 311 bisiklet, 439 park yeriyle hizmet veren BİSİM’in durak sayısı yeni eklemelerle birlikte 32’ye, bisiklet sayısı 400’e, park yeri sayısı ise 625’e yükseldi. Sisteme son olarak eklenen 24 bisiklet kapasiteli Doğal Yaşam Parkı Durağı, özellikle park ziyaretçileri tarafından büyük ilgi görüyor. Kuş Cenneti durağının ardından Doğal Yaşam Parkı durağının eklenmesiyle BİSİM’in İnciraltı-Mavişehir arası sahil şeridindeki güzergahına alternatif rota oluşturuldu. BİSİM sayesinde motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’nin tüm noktaları rahatlıkla gezilebilirken, Avrupa’nın sayılı hayvanat bahçeleri arasında gösterilen Doğal Yaşam Parkı da çevreci ulaşım alternatifine kavuştu.

BİSİM Büyüyor

Akıllı telefon, kiosk ve internet hizmeti

Büyükşehir Belediyesi, İzmirliler tarafından büyük ilgi gören ve iki yılda 610 binin üzerinde kiralamanın yapıldığı BİSİM’de durakların yanı sıra otomasyon sistemini de geliştiriyor. Daha önce sadece internet ve başvuru noktalarından kabul edilen üyelik işlemi, şimdi duraklardaki kiosklar aracılığıyla da yapılabiliyor. Akıllı telefonlar üzerinde çalışan BİSİM uygulaması ve www.bisim.com.tradresinden duraklardaki bisiklet sayısı öğrenilebiliyor; BİSİM Kart bakiye sorgulama ile bakiye yükleme işlemleri online olarak gerçekleştirilebiliyor. BİSİM Kart’a bakiye yükleme işlemi, duraklardaki kiosklardan kredi kartıyla da yapılabiliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.