Birçok ilde elektrik kesintisi gündem oldu!

Birçok ilde elektrik kesintisi  gündem oldu!
  • 2 Ağustos 2021 13:04

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere yurt genelinde planlı olmayan elektrik kesintileri yaşanması sosyal medyada gündem oldu. Bazı illerdeki elektrik dağıtım şirketlerinin internet sitesine de ulaşılamıyor. Öte yandan, Türkiye genelindeki elektrik kesintileri için acil koordinasyon merkezi kuruldu. Enerji Bakanlığı yangın bölgelerinde planlı kesinti yapıldığını duyurdu. dağıtım şirketleri kesintilerin iletim kaynaklı olduğunu açıklıyor.

Ege Bölgesi’nde sabah saatlerinden bu yana yaşanan elektrik kesintilerinin bir bölümünün daha önce duyurusu yapılan ‘planlı kesintiler’ olduğu öğrenildi.

Yatırım tesislerinin devreye alınması, arıza onarım ve bakım gibi nedenlerle yaşanan elektrik kesintilerinin ayrıntıları elektrik dağıtım şirketleri tarafından açıklandı.

Bakanlık  ise Türkiye genelindeki elektrik kesintileri için acil koordinasyon merkezi kuruldu. Enerji Bakanlığı yangın bölgelerinde planlı kesinti yapıldığını duyurdu.

Yetkililer, yükselen elektrik talebi, kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerinde ve rüzgar enerjisi santrallerinde üretimin azalmasının yanı sıra aşırı klima kullanımının da ülke genelinde tüketimi artırdığına dikkati çekerken, dağıtım şirketleri kesintilerin iletim kaynaklı olduğunu ifade etti.

Birçok ilde elektrik kesintisi  gündem oldu!Birçok ilde elektrik kesintisi  gündem oldu!
Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki: ‘Yüreğimiz Taksim Meydanı’nda atacak’
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.