Bir tepki de Tuncay Özkan’dan

Bir tepki de Tuncay Özkan’dan
  • 28 Mayıs 2016 10:53

İzmir Metro da geçtiğimiz gün tahrip edilen heykelin katledilişine tepkiler bitmiyor. Sanata yapılan saygısızlığa sessiz kalmayanlardan biri de CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan oldu. Sanata karşı olan zihniyetin bir gün son bulacağını kaydeden Özkan şunları söyledi;

Değerli Kamuoyu;

Geçtiğimiz gün İzmir Metrosunda gerçekleşmiş olan heykel saldırısı sanata, yaşam biçimimize, uygarlığımıza yapılmış vahim bir eylemdir.

Ülkemizin bu gerici zihniyetten kurtulacağı zamanlar elbet gelecek. Kars’ta Fethiye’de ülkemizin dört bir yanında heykelleri kaldırtan bu anlayış bugünde İzmir’de saldırarak amacına ulaşmayı hedeflemiştir. Türkiye bu karanlığı, cehaleti yenecek. İzmir’in aydınlığı ile Türkiye’yi yeniden kuracağız. Gecenin zifiri karanlığını bile tek bir yıldızın aydınlığı yok eder. İzmir buna gereken cevabı verecektir. Cehaletin karanlık perdesini kaldıracaktır. Umutla daha çok çalışacağız, bu yobaz cehaleti silip yolumuza devam edeceğiz. Sanatın ışığı bizleri aydınlatacak, meşale olacak, toplumumuzun önünü  açacaktır.

Hiçbir saldırı, baskı ve yıldırma eylemi bizi bu kavgamızdan geri döndüremez. Etrafımızı sarmış hata ve yanlışlar birleşiminden oluşan bu gerici zihniyet, özgürlüğümüzü adaletimizi ve barışımızı yok etmek istiyor!

Sanatın, bilimin, kültürümüzün değerine inanan İzmir’in aydınlık insanlarını bu zihniyetin karşısında haykırmaya çağırıyorum! Bu çürük, yoz düzeni yıkana kadar mücadeleye çağırıyorum! İzmir’in tüm köşelerini sanatla, şiirle, aşkla, umutla ve mutlulukla doldurmaya çağırıyorum!

Çocuklarımızın güzel yarınlarının yolunu hep birlikte, omuz omuza kuracağız!

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kültürpark’ta çocuklarla bir araya geldi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.