Bir kız öğrenciye sahip çıkamıyorsa, Karabağlar Belediyesi Kapatılsın

  • 20 Eylül 2021 14:26

Bir kız öğrenciye sahip çıkamıyorsa, Karabağlar Belediyesi KapatılsınBir kız öğrenciye sahip çıkamıyorsa, Karabağlar Belediyesi Kapatılsın…

Evet doğru okudunuz. Bir kız öğrenciye sahip çıkamayan belediye ve onun başkanı boş yere koltuk doldurup masraf yaratmasınlar diye düşünüyorum.

Konu net… Karabağlar ilçesinde annesi ve kardeşi ile yaşayan bir kızımız İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazanıyor. Oldukça başarılı ve zeki bir kızımız. Kendisi ile akrabalığım, arkadaşlığım yok. Annesi gündelik bulaşık vs işlerine, kendisi de okul açılıncaya kadar komi ve garson olarak çalışmaya başlayınca yollarımız kesişti.

Tesadüfen öğrendim. Kızımız okulu derece ile kazanmış, kayıt edilmiş. Sadece okulda dersleri için olmazsa olmaz bir bilgisayar ihtiyacı olmuş.

Bir şekilde bu genç kızımızı çevresindeki yardım sever kişiler bir iş adamı müsvettesi ile tanıştırıp bilgisayar ihtiyacını karşılayabileceğini söylemişler. Kızımız doğal olarak mutlu olmuş ve bu iş adamına ümit bağlamış… Zaman ilerledikçe iş adamı müsvettesi, oyalamaya, zaman geçirmeye başlamış. (Daha fazla detaya girmeyeceğim sinirim tavan yapıyor…)

Öğrenince bu durumu annesine Belediye ya da Kaymakamlıktan destek aldınız mı? Talep ettiniz mi? dedim. Annesi “biz bu güne kadar hiçbir konuda böyle bir talebimiz olmadı, nasıl yapılır bilmeyiz” dedi.

Bende konuyu, kızımızın başarıları, oturduğu semti, ailenin durumunu ve okulun talep ettiği bilgisayarın özelliklerini içeren bir mesaj hazırladım.

İplerin koptuğu yer burası oldu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun ve belediyedeki gözde başkan yardımcılarının şahsi kullandıkları cep telefonlarına, whatsapp mesajı olarak iletilmesini bizzat sağladım, beraberinde 4-5 belediye başkanına ve danışmanlarına da aynı mesajı ilettim.(diğer belediyeler daha sonraki yazımda olacak)  

 

İletilen tüm mesajlar okundu fakat ne hikmetse bir Allah’ın kulu dönüp de yahu ne oluyor? bu kız kimdir? bi araştıralım demedi…

 

Hani kızlar okuyacaktı? Hani öğrencilerimize sahip çıkacaktık? Hani çocuklar bizim en değerlimizdi… Ver gazı gitsin dimi. Nasıl olsa soran eden, takip eden yok.

 

Karabağlar belediyesi kurulduğu günden bu yana anca Nasrettin hocanın heykelini yapıp, tamir edip, garip renklere boyayıp icraat diye pazarlasın. Daha semtinizde yaşayan, ihtiyaç sahibi bir ailenin başarılı kızına bile sahip çıkamıyorsanız, boşaltın o belediyeyi de boş yere elektrik faturası bari ödemeyelim…

 

2 dönemdir ne yaptığını bilmediğimiz ve hangi gerekçeler ile başarılı bulunup tekrar aday gösterildiğini İzmir siyasi kamuoyunun merak ettiği, Karabağlar Belediye Başkanı daha kendi ilçesinde ki bir öğrenciye bile sahip çıkamıyorsa, o koltuğu boşaltsın diyeceğim ama zaten umurunda olmadığı için okuyup gülüp geçecektir

 

İşte başarısız, umarsız bu belediye başkanları yüzünden gençlerimiz ya cemaatlerin, ya da ne idüğü belirsiz tiplerin tuzaklarına düşüp yok olup gidiyorlar…

Biz birinci elden Başkana ve gözde başkan yardımcılarına ilettiğimiz halde, duyarsız kalan Karabağlar Belediyesi’ne müracaat eden vatandaşların vay haline…

Lafa gelince palavra sıkma konusunda sınır tanımayan siyasilerden sıkıldık… Usandık…

 

Gelelim olayın başka kahramanlarına…

 

Aslında bu yazının içinde yazmak istemezdim ama bu kadar duyarsız Belediye Başkanlarının ve ekip arkadaşlarının olduğu yerde, hala umudumuzu taze tutan gelişmelerde var.

 

Mesajı attığım gün 20 dakika sonra Büyükşehir Belediyesinden Ulaş bey aradı. “Genel sekreterimiz Buğra Bey mesajınızı bize iletti, biz bu kızımıza sahip çıkarız lütfen iletişim bilgilerini iletir misiniz?” dedi ve hemen konuyu incelemeye başladılar. Hemen ardından Tunç Soyer Başkanımız iletişim kurdu (kendisine zaman zaman eleştirilerim olmuştur) “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kızımıza sahip çıkarız, ihtiyacı eksiği ne varsa arkadaşlar inceleyip yapacaklar. Rahat olun artık bizim kızımız” dedi…

 

Yahu daha ne desinler, kaç Belediye Başkanı ve danışmanı okudu, bir tanesi bile hayırdır demedi (ve halen de demediler) İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer, Genel Sekreter Buğra Gökçe, Daire Başkanı Ulaş Aydın ve belediye ekibi hızır gibi yetişti.

 

Evine ekip yolladılar, araştırdılar, gerçekten ihtiyaç sahibi bir aile oldukları ve gerçekten yaşam destek katkısı almaları gerektiğine karar verip sahip çıktılar.

 

O kızımız kurda-kuşa yem olmadan okuyacak, meslek sahibi olup, ayakları üzerinde duracak…

 

Varsın trafik sıkışık olsun, otobüsler 3 dakika geç geliversin… Bu ve bizim bilmediğimiz yüzlerce kişiye sahip çıkıyorsa bence başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibi teşekkürden öte şükran ve saygıyı fazlası ile hak ediyor…

 

Son sözüm #KarabağlarBelediyesiKapatılsın

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.