Beyaz Sivil İnisiyatif Barış İçin Vali’ye Gitti

Beyaz Sivil İnisiyatif Barış İçin Vali’ye Gitti
  • 4 Mart 2016 12:51

Beyaz Sivil İnisiyatif’in ‘barış turu’ devam ediyor. İzmir’deki siyasi parti il başkanları, Ticaret Odası ve EBSO başkanı ile bir araya gelen ve barış için birlikte hareket etme çağrısında bulunan Beyaz Sivil İnisiyaf İzmir valisi Mustafa Toprak’ı da makamında ziyaret etti.

İzmir valisi ile bir araya gelen Beyaz Sivil İnisiyatif yöneticileri 2013 yılında çözüm süreci kapsamında Diyarbakır’a gezi düzenleyen İzmir heyetini karşılayan dönemin Diyarbakır valisi Mustafa Toprak’tan yeniden rol almasını istedi.

Diyarbakır’a sivil inisiyatifin ve siyasilerin de içerisinde bulunacağı bir heyetle ziyarette bulunmak istediklerini belirten Beyaz Sivil İnisiyatif dönem sözcüsü Abdullah Cıstır, “Ülkemizin dört bir tarafı ateş çemberi içerisinde. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da devam eden şiddet olayları bizi üzüyor. Bu şiddet ortamının bitmesini ülkemizde huzur ve barışın egemen olmasını istiyoruz. STK’lar olarak tarafsız bir gözle bu süreçte rol almak istiyoruz. Tamamen tarafsız bir heyetle, ideolojiden uzak bir şekilde Diyarbakır’ı ziyaret edip oradaki sivil halkımız, sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelmek istiyoruz. Sizin de vereceğiniz destekle Diyarbakır valimizi ziyaret ederek oradaki son durumla ile ilgili görüşme yapmak istiyoruz” dedi.

Beyaz Sivil İnisiyatif Barış İçin Vali’ye Gitti

BU ÖNEMLİ HAREKETTE ‘KIRILGANLIK’ YAŞANMAMALI

Beyaz Sivil İnisiyatif’in tarafsız kalması gerektiğine dikkat çeken İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Yaşanan çatışmalar bizi de üzüyor. Bu ülkede barışın ve huzurun olmasını hepimiz çok istiyoruz. Şiddet sarmalındaki bu coğrafyada 78 milyon olarak bir olmalıyız. Hiçbir önyargı olmadan herkesin bu ülkenin onurlu bir ferdi olduğunu kabul etmeliyiz. Biz sivil toplumun tek ses olmasını ve barışı talep etmesini çok önemsiyoruz. Sizlerin de refahın ve huzurun hakim olduğu, şiddet olaylarının yaşanmadığı bir toplum istediğinizi biliyorum. Şiddeti ve şiddeti tasvip edenleri savunanların sivil toplumda yeri yoktur. Çatışma ve şiddet nereden geliyorsa gelsin reddetmeliyiz. Sizin başlattığınız bu hareket çok önemli olmakla birlikte bir kırılganlık yaşamamalı ve herhangi bir ideolojiye taraf olmamalıdır. Tarafsızlık bozulursa bu güzel hareketin de bir anlamı kalmaz. Güzelliklerin yaşandığı, barış dili ve söyleminin hakim olduğu bir Türkiye isteyen ve bunu özümseyen bu hareketin daha dikkatli yol almasını ve tarafsızlığını bozmamasını ümit ediyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

“ÜLKENİN CUMHURBAŞKANINA LAF SÖYLENMESİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR”

Anadolu Birliği genel başkanı Erhan Kahraman ise şu sözleri dile getirdi, “Bu ülkenin şu anda en büyük sorunlarının başında siyasi dil geliyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanına laf söylenmesi şahsen beni rahatsız ediyor. Siyaset dilin sivri olmaması gerekiyor. 113 STK olarak gittiğimiz her yerde ülkenin bütünlüğünü, siyasi dilin doğru kullanılması gerektiğini, çözüm yerinin TBMM olduğunu dile getirdik. Elbette eksikliklerimiz olabilir. Ancak arkadaşlarımız bu süreci çok iyi yönettiler. Hepsini kutluyorum. İzmir Kent Federasyonu başkanımız Turgay bey bize ev sahipliği yapıyor. Bir Ağrılının yanında İzmirlinin olması çok önemli. Geleceğimiz adına, ülkenin huzuru adına önemli bir çalışma olduğunu varsayıyoruz.  Desteğinizi esirgemeyin” dedi.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.