Bergama Neden Kaybedildi?

Bergama Neden Kaybedildi?
  • 12 Nisan 2019 13:37

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Partisinin ilçe başkanları ile bir araya geldi. Seçim değerlendirmesi  ve kaybedilen ilçelerin masaya yatırılan toplantıda Yücel, ilçe başkanlarından detaylı rapor istedi. Yücel, önümüzdeki günlerde de CHP’li belediye başkanlarıyla da süreci değerlendirecek.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı gerçekleştiren Yücel, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Toplantı bitiminde Yücel, şu detayları paylaştı:  “İlçe başkanlarımızla ilk toplantımızı yaptık. İlçe başkanlarımızla bir değerlendirme yaptık. Gerek büyükşehir ve ilçelerle ilgili. İlçe başkanlarımızın seçim sonuçlarıyla ilgili raporlarını istedik. Bu raporlarını iletecekler. Bazı belediyelerimizle meclis toplantılarımız yapıldı. İlçe meclislerimiz pazartesi toplanıyor. Belediye başkanlarımızla da bir araya geleceğiz. Seçimlerle ilgili değerlendirme ve öz eleştiri yaptıktan sonra kentimize nasıl daha iyi hizmet veririz bunları masaya yatıracağız. İlçe başkanlarımıza şu talimatı verdik en düşük oy aldığımız sandıklardan başlayarak seçmenlerle gerekli ziyaretleri yapmaları İzmir’de bize bu başarıyı sağlayan gerek seçmenimizle gerek bize destek veren bu başarıyı sağlayan tüm İzmirlilere gerekli ziyaretleri ve STK’ları dernek ve federasyonları yapmaları konusunda talimatları verdik. Önümüzdeki günlerde danışma kurulu toplantıları yapacağız. Ayrıntılı ilçe başkanları toplantımızı yapacağız ve genel merkezimize sunacağız.” 

Sevincimizi buruk yaşamamıza neden oluyor

CHP’den Ak Parti yönetimine geçen Bergama ile ilgili açıklamada bulunan Yücel, “Bergama özelinde baktığımızda Bergama’da seçimler hep zor geçer 2014’te böyleydi. 2019’da da böyle oldu.  Bergama’yı kaybetmiş olmak sevincimizi  buruk yaşamamıza neden oluyor. Çünkü elimizdeki veriler bu şekilde değildi. Seçimlere az bir zaman kala çalışmaların verimli olmaması gerekir. Kararsız seçmenin yapılamaması olabilir. İlçe başkanlarımızdan da gerekli raporu olup bunları tespit edip gerekli sorunları masaya yatırmış olacağız” diye konuştu.

CHP’ye geçmeye niyetleri var
Öte yandan Yücel, sözlerini “Kiraz’daki son durumdan haberimiz var. DSP’li arkadaşlar partimize henüz geçmediler, ama geçme gibi bir niyetleri ve talepleri var, bunu da değerlendiriyoruz” diyerek noktaladı.

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Duman’dan Ova’ya kapalı pazar yeri müjdesi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.