Benzine bir zam daha! İzmir’de akaryakıt fiyatları

Benzine bir zam daha! İzmir’de akaryakıt fiyatları
  • 7 Nisan 2023 15:05

Benzinin litre fiyatına 1 lira 12 kuruşluk zam geldi. Fiyatlardaki artış pompaya yansıdı. İzmir’de benzinin litre fiyatı 23 liraya dayandı.

Küresel piyasalardaki petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların etkisi, ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına da yansımaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay, tarihi kayıplar yaşayan petrol, OPEC kararları sonrası beş dolardan fazla artarak son bir buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum, benzin, motorin ve LPG fiyatlarındaki sürekli değişimlerle birleşince araç sahipleri için maddi açıdan zorlu bir dönem yaşanıyor.

Son akaryakıt fiyatlarına bakıldığında, otogaza 2 lira 12 kuruş indirim yapıldığı, ancak benzin fiyatlarında 1 lira 12 kuruşluk bir zam yaşandığı görülüyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak fiyatlar, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde değişiklik gösteriyor.

İstanbul’da benzin fiyatı 22,46 TL, motorin fiyatı 20,48 TL ve LPG fiyatı 10,30 TL olarak belirlendi. Ankara’da benzin fiyatı 22,83 TL, motorin fiyatı 20,82 TL ve LPG fiyatı 10,31 TL olurken, İzmir’de benzin fiyatı 22,81 TL, motorin fiyatı 20,90 TL ve LPG fiyatı 10,09 TL olarak belirlendi.

Araç sahipleri, bu sürekli değişen fiyatlar nedeniyle seyahatlerinde daha fazla tasarruf etmek için alternatif yollar aramak zorunda kalabilirler. Bu nedenle, toplu taşıma kullanımı, araç paylaşımı veya daha az yakıt tüketen araçlar gibi seçenekler, bütçelerini korumak isteyenler için çözüm olabilir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.