Belediyedeki hükümlüler için sosyal proje başlatıldı!

Belediyedeki hükümlüler için sosyal proje başlatıldı!
  • 6 Temmuz 2016 15:48

Bayraklı Belediyesi, denetimli serbestlik yasası kapsamında belediye çalışan hükümlüler için, boş zamanlarını daha verimli kullanabilmeleri için sosyal bir proje başlattı. Cezalarını çalışarak ödeyen hükümlüler belediyede belli zamanlarda kitap okuyor ve satranç kursunda satranç öğreniyor.

Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğünde Denetimli Serbestlikten yararlanarak belediyede çalışan dokuz hükümlü gönüllü olarak katıldığı satranç kursunda ilk hamlelerini gerçekleştirdi. Katılımcılar, tek grup halinde başladıkları satranç eğitiminde ilk olarak taşların hareketleri, taş alma, saldırı ve savunma kavramlarını öğrendi.  Satranç kursuna katılan hükümlüler; satrancın oldukça eğlenceli bir oyun olduğunu söyledi ve bu imkanın kendilerine sağlandığı için memnuniyetlerini ifade etti. Yetkililer, bu projeyle ile hükümlüleri sosyal hayata katılmasını sağlamanın hedeflendiğini ve satrançla doğru ve hızlı düşünülmesi sağlamak olduğunu belirtti. Öte yandan hükümlülerin belli saat dilimlerinde kitap okuyarak kendilerini geliştirmeleri noktasında da proje geliştirildi.

Belediyedeki hükümlüler için sosyal proje başlatıldı!

SOSYALLEŞİYORLAR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da hükümlüleri sosyalleşmesini sağladıklarını belirterek, “Denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler için satranç kursu düzenleme fikri oldukça beğenildi. Cezalarını belediyede çalışarak çekenler bu kursa ilgi gösterdi. Onların sosyalleşmesi açısından güzel bir proje oldu” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.