Beklenen Proje askıya çıktı

Beklenen Proje askıya çıktı
  • 20 Ağustos 2016 13:10

Yıllardır beklenen ve yerel idareyle merkezi idare arasında krize neden olan TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak yapacağı, ‘İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nda aldığı onayın ardından askıya çıkmayı bekliyordu.

Bakanlık, yapmış olduğu incelemeler neticesinde DSİ Genel Müdürlüğü, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden nihai görüşlerinin de eklenmesi sonrası rapor İzmir Valiliği’ne gönderilerek askıya çıkacaktı.
İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi sonunda askıya çıkarıldı.
Askı süreci için DSİ Genel Müdürlüğü, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden gelecek nihai görüşler tamamlandı.ÇED Raporu, İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı. ÇED Raporu 10 gün süreyle askıda kalacak.

Askı sürecinin bitmesinin ardından Körfez’de sirkülasyon sağlayacak kanal ve İzmir limanın büyük tonajlı gemiler girmesine olarak sağlayacak derinleştirme çalışmalar için hazırlıklar başlayacak. 8-9 ay içinde başlaması planlanan çalışma kapsamında körfezde 25,5 kilometrelik iki hat, elektrik süpürgesine benzer bir işleve sahip tarama gemileriyle derinleştirilecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Demir, halk buluşmalarına başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.