Beklenen Kavşak Hizmette!

Beklenen Kavşak Hizmette!
  • 9 Ocak 2016 12:38

Altınyol’dan Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayacak olan ve beklenen tarihinden 3 ay önce tamamlanan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

31.5 milyon liraya mal olan kavşağın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Murat Bakan ve Mustafa Balbay ile ilçe başkanları ve İzmirliler katıldı.

Beklenen Kavşak Hizmette!

“ALTERNATİF YOL”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’de diğer kentlerimizdeki kadar hissedilmese de önümüzdeki yıllarda trafik sorunun artacağı bir gerçek. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak birçok yol bulvar yaptık ama önemsediğimiz ve İzmir’i kurtaracak olan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Homeros Bulvarı dediğimiz yerdir. Hem Ankara asfaltına alternatiftir, hem Bornova’da kilitlenmiş olan Atatürk Caddesi’ne alternatiftir. Altınyol’dan çıkan sürücümüz 35 metre genişliğinde İzmir’de ilk defa yapılan bu caddeden hem çevre yoluyla buluşuyor hem de Manisa-İstanbul yoluyla buluşuyor. Bu kavşak Ankara asfaltına Kuzey’de alternatif yoldur. Bu proje 3 ay önce hizmete açılmıştır, yüklenici firmaya çalışanlara emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Kamulaştırma çalışmalarının devam ettiği Dar Boğaz ise 2019’a kadar hizmete açılacak” şeklinde konuştu.

“KENTİN GELECEĞİNİ TIKAYACAK PROJELERE PRİM VERMEYİZ”

Hükümetin gerçekleştirdiği Göztepe ve Karşıyaka statlarındaki çalışmaların, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce açılan dava nedeniyle durması hakkında açıklama yapan Kocaoğlu, “Biz kentimizi korumak, doğru iş yapmak, yarın dönülemeyecek ve 15-20 sene sonra hepimizin başına problem olacak kentin geleceğini tıkayacak olan projelere prim vermiyoruz. Biz Göztepe ve Karşıyaka’da yapılan statların yanlış olduğunu alternatif yerlerde daha büyüklerinin hatta spor kompleksleri yapılması gerektiğinin altını defalarca çizdik” ifadelerini kullandı. Taraftarın isteğine dikkat çeken Kocaoğlu, Karşıyaka ve Göztepe statlarının tahsisleriyle ilgili bilgiler vererek, “Alsancak Stadı için 4 bin metrekare arazimizi hiçbir maddi talep yapmadan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis ediyoruz. Karşıyaka Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu malıdır. Hazine malı değildir” ifadelerini kullandı.

Beklenen Kavşak Hizmette!

“TAMAMLADIĞIMIZ STAT CEVAPTIR!”

Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Halkapınar kapalı spor salonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ödeyerek gerçekleştirmiş, yapıldığı tarihte 10 bin seyirci kapasitesi olan kapalı salondur. Büyükşehir Belediyesi yapmıştır Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne 49 yıllığına tahsis etmiştir. Karşıyaka spor salonu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında tamamlanmış Karşıyaka Belediyesi’ne teslim edilmiştir. Her beldeye kapalı spor salonu olmak üzere bütün beldelerimize kapalı spor salonları yapılmış belde belediyelere, belde belediyeler kapatılınca ilçe belediyelere teslim edilmiştir. Toplam 24 tane kapalı spor salonu. Aşık Veysel alanına buz salonu yaptık. İzmir şu an hem buz hokeyinde hem de artistlik buz sporlarında başarıdan başarıya koşuyor. Okullara mahallelere verdiğimiz destekleri bir tarafa bırakıyorum. Bornova Belediye Başkanımızla stat yapıyoruz. ‘Yapamıyoruz şu karşı çıkıyor, bu karşı çıkıyor’ laflarını kenara bırakıp Kamil Başkanla başladığımız Olgun başkanla tamamladığımız stat cevaptır. Ayrıca Tire Belediye başkanımızla beraber 13 bin 500 kişilik yarımadanın bütün ihtiyacını karşılayan bir stat da yapıyoruz. Stat bizim işimiz olmamasına rağmen kentin ne ihtiyacı varsa oradayız ve yapmayı planlıyor, hayata geçiriyoruz.”

“O YASA ÇIKMADI, ÇIKMAYACAK”

Bir süredir iddia edilen AVM planlarına yönelik söylenenler hakkında yorum yapan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve mensup olduğu siyasi partinin AVM’lere bakışı herkes tarafından bilinmektedir. 2 dönem milletvekilliğimizi yapmış PM üyemiz Mehmet Ali Susam milletvekili olduğundan beri AVM yasası çıkmasın diye yoğun çaba sarf etti. O yasa çıkmadı, çıkmayacaktır. AVM projesi olarak kentin içinde yapılan bütün projelerin planları ya 1999’dan önce ya da Ankara’da Çevre Şehircilik Bakanlığı gibi plan yetkisi olan kurumlar tarafından yapılmıştır. Bunun böyle bilinmesinde fayda var” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA WİNDSURF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MW PHOKAİA ETABINA HAZIR

“ ‘İYİ Kİ HALK OTOBÜSÜNÜZ YOK BİZ PERİŞANIZ’ DİYORLAR”

Ulaşım konusunda ise Kocaoğlu, şunları söyledi:

“Biz bütün sınır büyümesi gerçekleştiğinde toplu ulaşım kooperatiflerine dolmuşlara bir yol haritası belirleyelim bu mesleği yapan vatandaşlarımızın ekmeğiyle oynamayalım diye senelerdir uğraşıyoruz. Bugün hem vatandaşlarımızın kazançları düştü hem de bizim düştü. Halk otobüslerine ayda bin TL teşvik veriliyor. İzmir’de halk otobüsü yok. Ankara ve İstanbul’da görüştüğümüz belediyeler iyi ki halk otobüsünüz yok biz burada perişanız diyor. Bu uygulamanın belediye otobüslerinin belediye şirketlerinin dolmuşlarını da kapsayacak şekilde ve araba başı değil, taşıdığı yolcuya göre bir sisteme bağlanması gerekmektedir. Araba başına verilecek paranın geçerliliği yoktur. Suyu taşıyanla testiyi kıran bir olacaktır. Hem vatandaşlarımızın hem bu mesleği yapanların hem de belediyemizin zarar görmemesi için acilen bu yasanın düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

“İZMİR DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN KENTLERİ ARASINDA”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti kalkındırmak, kent insanını mutlu etmek ve gelir düzeyini arttırmak için her gün proje ürettiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Tarımdan hayvancılığa turizmden hizmete, ticarete sağlığa, sanayiye verilen desteklerle beraber kentin topyekün kalkınmasını yerelde kalkınmayı Türkiye’nin gündemine getirip 12 yıldır kararlı ve istikrarlı bir şekilde kentimizi kalkındırmaya çalışıyoruz. Paylaştığım gibi Türkiye’nin değil dünyanın en hızlı büyüyen kentleri arasında ilk sıralara çıkmaktadır. Hepsini gerçekleştirecek finans yapısına ve güce sahibiz. Belediyemiz kentine ve kentlisine laik olmak için. Hormonlu büyüme değil, sağlıklı büyümeyi gerçekleştirmek için, rant değil kentin geleceği için, arsalar alındıktan sonra imar değişiklikleri yaparak yoğunluk arttırarak değil doğru planlayarak kentimizi kalkındırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İZMİR, ANKARA’NIN 11, İSTANBUL’UN 2 KATI ARITMA!

Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un 2, Ankara’nın 11 katı artıma yaptığını belirterek, “İzmir Büyükşehir Beledityesi kişi başına günlük 69 litre arıtma yapıyor. İstanbul Belediyesi 34, Ankara Belediyesi 6 litre arıtma yapıyor. İzmir Büyükşehri Belediyesi Ankara Belediyesi’nden tam 11 kat daha temiz bir çevre daha temiz su toprak için yatırım yapıyor. İstanbul Belediyesinden de 2 kat. Çevreye yatırım yapmazsanız geleceğinizi kurtaramazsınız. Gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakamazsınız” dedi.

ADNAN KAHVECİ KAVŞAĞI

Proje kapsamında, Smyrna Meydanı’ndan Anadolu Caddesi’ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı’nın demiryolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprülerle Altınyol’a kadar uzatıldı. Böylece Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar Nur Sultan Nazarbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin tümünü aşıp Bornova ve Manisa yoluna kadar ulaşabilecek.

Bornova ve Bayraklı yönünden Konak ve Karşıyaka’ya da Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlayacak olan köprülü kavşak, aynı zamanda Homeros Vadisi, Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Smyrna Meydanı’nı geçerek gelinen Bayraklı Altınyol kıyılarına inilecek aksın da son halkası oldu.

Kent trafiğine nefes aldıracak kavşakta bisiklet kullanıcılarını da unutmayan Büyükşehir Belediyesi, yol kenarlarında bisiklet sürücüleri için özel bölümler oluşturdu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.