Beklenen adaylık açıklaması geldi

Beklenen adaylık açıklaması geldi
  • 31 Ağustos 2023 19:30

Genel Seçimlerin ardından CHP’de başlayan kurultay sürecinde İlçe kongreleri sonaerdi ve İl kongresi için çalışmalara başlandı. Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yerini korumak için çalışmalarını yürütürken bu süreçte İl Başkanlığı için 2 isim daha aday adaylığını için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden Konak Eski Başkanı Aytekin Tunus adaylığını duyurmuştu. Tunus’un ardından yine CHP Konak eski ilçe Başkanı Mehmet Şakir Başak CHP İl binası önünde aday adaylığını açıkladı.
Başkan Mehmet Şakir Başak’ın aday adayı olması için son bir haftadır gençlik örgütü çağrı yapmış ve Başkan Başak’ı göreve çağırmıştı.
İl Binasının önünde toplanan coşkulu kalabalığa aday adaylığını açıklayan Mehmet Şakir Başak’ın konuşması şöyle;
CHP’nin bir evladı var. Yeniden yoldaşlık anlayışı ile kardeşlik anlayışı ile inşa etmemiz lazım. CHP’nin temelinde birlik beraberlik var. Bu ülke yeterince ayrıştırıldı. Biz birliği, bir olmayı beceremezsek başkaları nasıl başarsın örnek olmalıyız. Bunun en güzel örneği Ayetkin başkanımın burada olmasıdır. CHP 100 yıllık Çınardır. 100 yıllık çınar olmasının nedeni de bu mücadelelerin verilmesinden kaynaklanıyor. Tam bitti derken yeniden başlar ve küllerinden yeniden doğar. bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Nefes almaya ihtiyacı var. Biz bunu bazen unutuyoruz 3 kişi 5 kişi biraraya gelince onu şuraya, buraya nasıl taşırız diyoruz. Bunu yapmamalıyız. Biz ölmedik varız bu heyecanı yeniden kardeşliğimizle ötekileştirmeden yapacağız. Partimde 25 yılımı doldurdum bütün kademelerden geçtim sadece örgütümün önünde eğildim. Bundan sonrada sizin dışınızda kimsenin önünde eğilmeyeceğim. Bana diyorlar kimin adayısın? Ben yüreğinde adaleti, vefayı taşıyan örgütümün adayıyım. Bu yüzden bana güç ve şeref verdiniz. Aslında çok kısa zamanda karar verdik bu açıklamaya yoksa buralar dolar taşardı. Her biriniz binlersiniz biliyorum önümüzde 15-16 günümüz var kardeşlik ve demokrasi şöleni yaşatacağız o salonda öyle bir örgütlenme yapacağız ki öncekilere sağ olsunlar, var olsunlar diyeceğiz ama onların yapmadıklarını yapacağız. 3 dönem Konak ilçe başkanlığı yaptım buaraya da gelirsek örgütlenme nasıl yapılır, sokaklar da ışık nasıl saçılır bunu göstereceğiz biz bunu başaracağız.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki’den ‘Kırsal Mahalle’ çıkışı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.