Bayraklılı çocuklar ‘hakları’ için yürüdü

Bayraklılı çocuklar ‘hakları’ için yürüdü
  • 20 Kasım 2019 09:48

 

 

Bayraklı Belediyesi ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. 4 gün sürecek programın ilk gününde Bayraklı’nın en işlek 3 noktasında, üzerinde haklarının yazılı olduğu broşürler dağıtan çocuklar, Sevgi Yolu’nda düdükler, tefler ve ziller eşliğinde yürüdü. Etkinliğe katılan çocuklar yürüyüşün ardından Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı ziyaret etti. Çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Sandal, ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ projesini anlatarak, istedikleri oyun alanlarının da yenileneceği müjdesini verdi.

 

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla bir dizi etkinliğin yer aldığı program hazırladı. ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı’ vizyon projesi açısından da önem taşıyan etkinliklerde öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Bu kapsamda Gümüşpala, Haşim İşcan Caddesi ve Sevgi Yolu’nda çocuk haklarıyla ilgili vatandaşa broşürler dağıtan çocuklar, seslerini duyurabilmek için farkındalık etkinliğine katıldı. Yüzlerini çeşitli figürlerle boyayan çocuklar, Sevgi Yolu Atatürk Anıtı’ndan Bayraklı Belediyesine kadar ellerindeki tefler, ziller ve düdüklerle yürüdü. ‘Bu hafta ‘Dünya Çocuk Hakları Haftası.’ Haklarımızı unutmayalım, haklarımızı koruyalım’ sloganlarıyla vatandaşlara çağrıda bulunan çocuklar, yürüyüş sonrasında ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı ziyaret etti.

Bayraklılı çocuklar 'hakları' için yürüdü

Haklarınızı savunmak bizim de görevimiz

Çocukları makamında ağırlayan, hepsiyle özel olarak ilgilenerek, sohbet eden ve hediyeler veren Başkan Sandal, “Sizler bizim için çok önemlisiniz. Haklarınızı korumak bizim de görevimiz. Hak ettiğiniz çağdaş, modern ve size yakışır oyun alanlarında oynamanız, eğitim almanız için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Biz Bayraklı’yı ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ yapmak istiyoruz. Sizin gibi dünyanın birçok ülkesinden çocuklarımız, gençlerimiz buraya gelecek. Çocuk, gençlik parlamentoları oluşturulacak, radyo ve televizyonunuz kurulacak, bilim ve teknoloji merkezi oluşturulacak, kültür, sanat ve spor aktiviteleri olacak. Tüm bunları yapmak bizim görevimiz. Ayrıca eskiyen parklarınız yenilenecek. Daha güzel parklarda oynayacaksınız” dedi.

Bayraklılı çocuklar 'hakları' için yürüdü  Bayraklılı çocuklar 'hakları' için yürüdü

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.