Bayraklı’daki ‘yıkım’ kararına il başkanlığından çözüm!

Bayraklı’daki ‘yıkım’ kararına il başkanlığından çözüm!
  • 18 Ekim 2016 10:20

Yamanlar Cemevi bünyesindeki düğün salonu ile ilgili belediye yıkım kararı aldı. Bayraklı’da krize neden olan bu olaya il yönetimi de dahil oldu. Dört kişiden oluşan komisyon Cemevi Derneği’ni ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile görüşme yapacak.

Gelen şikayetler üzerine Bayraklı Belediyesi, Karşıkaya Alevi Kültür Dernekleri Yamanlar Cemevi’ne bağlı çalışan Can Dost adlı düğün salonunu, ‘otopark alanında kaldı’ gerekçesini göstererek yıktırma kararı verdi. Kesilen 110 bin TL’lik ecrimisile itiraz eden Cemevi Derneği, alınan yıkım kararını da yargıya taşıdı. Yıkım kararından vazgeçmeyen Belediye, Cemevi Derneği’nin de sürdürdüğü eylemler sonucu çıkan krizi sonlandıramadı.

KOMİSYON KRİZE ÇÖZÜM BULACAK

Komisyonu  kuran il başkanlığı, krizi çözüme kavuşturmak amacıyla olaya müdahil olma kararı verdi. İl başkan yardımcıları Şirin Akgül, Metin Güler, Utku Gümrükçü ve il saymanı Hüseyin Çimenli’nin bulunduğu dört kişiden meydana gelen komisyon, önce dernek yönetimiyle daha sonra Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile görüşecek. Tarafları dinleyecek olan komisyon, il yönetimini ve Genel Merkez’i bilgilendirip, ortaya çıkan krizin bir an önce son bulması için çözüm arayacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’yı Hıdırellez coşkusu sardı!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.