Bayraklı’da çocuk istismarına geçit yok

Bayraklı’da çocuk istismarına geçit yok
  • 2 Temmuz 2016 08:30

Bayraklı Belediyesi, çocuk istismarı konusunda aileleri bilgilendirmek ve yapılması gerekenlerle ilgili semt merkezlerinde seminerler düzenliyor. Seminerlere katılanlara, aile içi iletişim alanında da eğitim veriliyor.

Bayraklı Belediyesi kadınların toplum içinde ve ailede daha güçlü olmaları, daha sağlıklı iletişim kurabilmeleri için eğitim seminerleri düzenliyor. Seminerlerde çocuk istismarı konusuna da ayrıca dikkat çekiliyor. Psikolog Gülhan Ayaz eşliğinde verilen eğitimlerde kadınların aile içinde iletişim kurarken yaptıkları yanlışlar ve yapacakları doğru adımlar anlatılıyor.

SEBEPLERİ SIRALARI, YAPILMASI GEREKENLERİ ANLATTI

Psikolog Ayaz,  çocuk istismarı sebeplerinin arasında aile içi şiddet ve mutsuz evlilik, sosyoekonomik durumun düşük olması, üvey anne baba, geleneksel aile yapısında fiziksel cezanın kabulü gibi nedenlerin olabileceğini belirterek, çocukların gelişiminde yaşanan sorunların sadece çocuklarda değil aynı zamanda yetişkinlerin onları yeterince anlayamamasından kaynaklandığına dikkat çekti. Ayaz “Bayraklı Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi olarak bugüne kadar çok sayıda kadın ve çocuğa psikolojik destek verdik. Bu kapsamda semt merkezlerimizde aile içi iletişime dönük seminerler veriyoruz. Burada amacımız kadınların aile içi iletişimini sağlamak, çocuk istismarına sebep olan her şeyi ortadan kaldırarak sağlıklı bir şekilde hayat sürmelerini hedeflemekteyiz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda semt merkezlerinde verilen eğitimlerimiz devam ediyor. Bu seminerlere katılmak isteyenleri Bayraklı Belediyesi’nin Yamanlar’da bulunan Kadın Danışma Merkezine bekliyoruz” dedi.

Bayraklı’da çocuk istismarına geçit yok

UTANÇ DUYUYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kadınlara yönelik aile içi iletişim seminerlerini uzun süredir düzenlediklerini, burada çocuk istismarının önlenmesine yönelik ailelerin ayrıca bilgilendirilmeye başlandığını belirterek, “Son günlerde gazete ve televizyonlarda çocuk istismarına yönelik haberleri görmekten büyük utanç duyuyoruz. Bu tür istismarların yaşanmaması adına özellikle anneleri yapmaları konusunda bilgilendiriyoruz. Ayrıca aile içi iletişimin nasıl artırılacağı, çocuklarla nasıl iletişim kurulması gerektiği konularının üzerinde duruluyor” dedi

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.