Bayraklı’da can dostlara yakın ilgi

Bayraklı’da can dostlara yakın ilgi
  • 5 Ağustos 2016 08:20

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçe sokaklarında başıboş gezen sahipsiz hayvanlarla yakından ilgilenerek, olası tehlikelerin önüne geçiyor. Ekipler, bu yılın ilk yedi ayında 15 bine yakın sokak hayvanın tedavisini yaparken, birçoğuna aşısını gerçekleştirdi.

Vatandaşlardan gelen şikayet ve önerileri dikkate alan belediye ekipleri, sokak hayvanlarına kısırlaştırmadan cerrahi operasyona kadar farklı müdahalelerde bulunuyor. Bu kapsamda bu yılın ilk 7 ayında 15 bine yakın hayvan tedavi edilirken, 2 bin 157 hayvan kısırlaştırıldı, 2 bin 925 hayvana ise kuduz aşısı yapıldı. 6 bine yakın vatandaş da can dostlarla ilgili verilen eğitimlerle bilinçlendirildi.

Bayraklı’da can dostlara yakın ilgi

BU DÜNYAYI ONLARLA PAYLAŞIYORUZ

Vatandaşlardan gelen talep ve önerileri anında değerlendirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Can dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yaz ayının hemen başında parklardaki yem ve su kaplarının sayını artırdık. Veterinerlerimiz yine imkanlar ölçüsünde sokak hayvanların tedavisini gerçekleştiriyor. Kısırlaştırma ve aşılama işlemine devam ediyoruz. Bu konuda oldukça hassas davrandığımızı hemşehrilerimin bilmesini isterim. Ayrıca ilçemizde gönüllü koruyucuların eğitimini tamamladık. Onlarla sürekli iletişim halindeyiz. Bu dünyayı can dostlarımızla paylaştığımızı hiç unutulmasın” dedi.

Öte yandan şikayet ve önerilerini iletmek isteyenler 0 (232) 371 66 82 numaralı telefonu arayabilir.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.