Bayraklı Belediye Başkan adayını Salı günü açıklayacak

Bayraklı Belediye Başkan adayını Salı günü açıklayacak
  • 2 Şubat 2019 20:59

Bugüne kadar 17’si büyükşehir, 36’sı il olmak üzere 836 kentte adayını belirleyen CHP’de aday belirleme için sıcak saatler yaşanıyor.

Son PM toplantısında Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarının büyük bölümünün belirlendiği İzmir’de Buca ve Bayraklı adaylarının belirlenmesi bugün yapılacak kritik toplantılara bırakılmıştı.

CHP PM Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Geçtiğimiz 27 Ocak’taki Parti Meclisi’nde Bayraklı Belediye Başkan adayı olarak oylanan Cevat Durak PM’de veto edilmişti. Bayraklı’nın durumu bugüne bırakılmıştı.

Kılıçdaroğlu Bayraklı Belediye Başkan adayını belirlemek için PM’den yetki istediği belirtilmişti.

CHP PM’de muhalifler Bayraklı için PM üyesi Erdal Aksünger için önerge verdi. Aksünger’in adaylığının oylanması talep edildi.

KILIÇDAROĞLU REST ÇEKTİ, YETKİYİ ALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM’den istediği yetkiyi aldı, Bayraklı adayını Salı günü açıklayacak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Bayraklı adayı için yetki istediği, yetki oylaması öncesi muhalif PM üyelerinin “Erdal Aksünger’i önereceğiz” sözleri üzerine Kılıçdaroğlu’nun “Madem bana yetkiyi vermeyeceksiniz. O zaman önce MYK’yı oylayın sonra Erdal Aksünger’in oylamasına geçelim” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun yetkiyi istemeden önce MYK’nın oylanmasını istemesi üzerine Erdal Aksünger’in adaylıktan çekildiği ifade edildi.Kılıçdaroğlu’nun resti karşısında Erdal Aksünger’in yanında yer alan bazı MYK üyeleri de çekilince, Aksünger’in tek başına kaldığı ve salonu terk ettiği öğrenildi. PM’de yetki oylamasına geçildi, Kılıçdaroğlu’nun 14’e karşı 43 oy ile yetkiyi aldığı bildirildi.

Kılıçdaroğlu’nun Bayraklı adayını 5 Şubat Salı günü açıklaması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU, AÇIKLANAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI DA DEĞİŞTİREBİLECEK

Böylece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin belli olmayan belediye başkan adaylarının belirlenmesi ve daha önce açıklanan belediye başkan adaylarının değiştirilmesi dahil geniş bir yetkiyi almış oldu.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Füruzan ve Yılmaz Karakoyunlu İzmir’de anılıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.