Batur: Konak İş Eğitim Merkezi istihdama can suyu olacak

Batur: Konak İş Eğitim Merkezi istihdama can suyu olacak
  • 24 Ekim 2023 10:58

Konak Belediyesi’nin iş garantili ‘Konak İş Eğitim Merkezi’ projesi kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde eğitim alan gençleri ziyaret eden Başkan Batur, “Sanayide nitelikli teknik ara eleman konusunda istihdama dönük beklenti var. Bu proje, bu alandaki istihdam sorununu ortadan kaldıracak, can suyu olacak bir proje. Sertifikalarınızı aldıktan hemen sonra işiniz hazır. Bu sertifikalar da çok önemli çünkü sadece Türkiye’de değil Avrupa Birliği sınırları içinde de geçerli olacak bir sertifika” dedi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu da “Bu proje, bizim önemsediğimiz ve birlikte yol yürümekten büyük mutluluk ve onur duyduğumuz bir proje” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, iş garantisi ve uluslararası sertifika imkanıyla başlattığı AB hibe destekli Konak İş Eğitim Merkezi projesi kapsamında eğitim alan gençleri ziyaret etti. Başkan Batur, 18-29 yaş aralığındaki Konaklı 60 gencin İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen derse İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, rektör yardımcıları ve üniversite hocaları ile birlikte katıldı. Derse katılmadan önce Rektör Abacıoğlu’nu makamında ziyaret eden Başkan Batur, Konak Belediyesi’yle birlikte proje ortağı olarak Konak İş Eğitim Merkezi projesine verdikleri katkı için Abacıoğlu’na plaket takdim etti.

Batur: Bu proje istihdam sorununa can suyu olacak

 

Konak İş Eğitim Merkezi projesi kapsamında eğitimlere devam eden gençleri derste ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projenin istihdam sorununu ortadan kaldıracak nitelikte olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu:

“Yaygın eğitimden mezun olan arkadaşlarımız hemen CV’sini eline alıyor ve iş bulmak için kurumlara gidiyor. Ama maalesef Türkiye’deki istihdam programı şu anda çok doğru işlemiyor. Her ilçeye, her kasabaya bir yüksekokul açılması da çok doğru değil ve neticesini de görüyoruz. OSB’lerde en fazla, nitelikli teknik ara eleman sıkıntısı var, bu yönde istihdama dönük beklenti var. Bu proje, bu alandaki istihdam sorununu ortadan kaldıracak, can suyu olacak bir proje.”

 

Uluslararası geçerli sertifika

 

Başkan Batur, gençlerin hem iyi bir eğitim aldıklarına, hem de eğitimlerin sonunda alacakları sertifikaların uluslararası geçerliliğinin olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sertifikalarınızı aldıktan hemen sonra işiniz hazır. İş hayatına hemen başlayacaksınız. Bu sertifikalar da çok önemli çünkü sadece Türkiye’de değil Avrupa Birliği sınırları içinde de geçerli olacak bir sertifika. Bunun kıymetini bilin lütfen. Sizlerin de çalışacağınız özel sektördeki kurumlarda çok başarılı olacağınıza inanıyoruz. Siz mezun olduktan sonra yeni mezunlar yaratmamız lazım. Bu işin sürdürülebilirliği de çok önemli.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’nın simge yapısına onarım

Proje için kurumlar bir araya geldi

 

Başkan Batur, kenti geliştiren projelerde farklı kurumların bir araya gelmesinin önemine de dikkat çekerek, “Bu tür projelerle kenti ayağa kaldırmak, ilçeyi ayağa kaldırmak yerel yönetici olarak bizim görevimiz. Avrupa Birliği projesi olarak hazırlanan bu projede kurumların bir araya gelmesi çok önemliydi. Ben bu konuda bize baştan beri destek olan değerli rektörümüze, rektör yardımcılarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Abacıoğlu: Birlikte yol yürümekten onur duyduğumuz bir proje

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, üniversitelerin topluma katkı sunan misyonlarına vurgu yaparak bu projede yer almalarının önemli olduğunu söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Toplumların eğitimli bireylere ve hem ekonomilerine hem kültürlerine katkı yapan kurumlara ihtiyaçları var. Üniversiteler bu misyonları daha fazla edinmeye başladılar. Bu tür projeler aslında topluma katkının çok somutlaştığı, elle tutulur hale geldiği projeler. Onun için bu proje, bizim önemsediğimiz ve Sayın Abdül Batur Başkanım, sizlerle birlikte yol yürümekten de büyük mutluluk ve onur duyduğumuz bir proje. Sizin de işaret ettiğiniz gibi bunun devamı konusunda biz de talibiz. Çünkü bizim de topluma dokunabildiğimiz yerler burası. O nedenle bundan sonraki projelerde de sizinle beraber yol yürümekten büyük bir mutluluk duyacağımızı şimdiden söyleyebilirim.”

 

 

Yeni meşaleler yansın diye

 

Rektör Abacıoğlu, Konak İş Eğitim Merkezi Projesinden yararlanan gençlerden proje hakkında çevrelerini bilgilendirmelerini ve daha çok gence ulaşmasını sağlamalarını isteyerek, “Sevgili gençler, Sayın Abdül Batur Başkanım da ifade etti. Aslında bu proje kapsamında sizlerin elde edeceği sertifikalar uluslararası geçerli. Bu hakikaten size inanılmaz kapılar açabilecek değerli bir şey. Bunu sanıyorum zaten farkındasınız. Ama bu noktada benim sizlerden bir ricam var. Siz bu proje kapsamında bir meşaleyi aldınız. Bu meşaleyle yeni meşaleler yanmasına önayak olmanızı rica ediyorum.  Gittiğiniz yerlerde arkadaşlarınıza bu tür projelerin önemini ve bu tür şeylere katılmanın değerini lütfen aktarın” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.