Başkanlardan açıklama; “Blok liste kabul edilemez”

Başkanlardan açıklama; “Blok liste kabul edilemez”
  • 13 Eylül 2023 15:38

Gizem Çetinkol – Gazete Ege / İl kongresine günler kala CHP İzmir’de liste savaşları devam ediyor. 3 adaylı gerçekleşmesi ön görülen CHP İzmir İl Kongresi için mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu sandığa tek aday olarak gitmesi ve müdahale gerçekleşmemesi için bloke liste çalışması yapıldığı iddia edildi.
İddialara göre Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin’in öncülüğünde bir grup ilçe başkanı whatsapp’ta grup kurarak İl Kongresinin bloke liste olması için çalışma başlattı.
Bu iddiaların sonucunda Gazete Ege’nin iletişime geçtiği ilçe başkanlarının açıklamaları şöyle;
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin; Böyle bir çalışmadan benim bile haberim yok. Ne böyle bir çalışma var ne de whatsapp grubu, biz kendi ilçemizin çalışmalarını sürdürürüz. Kendi ilçemiz ile meşgulüz. Tüzüğümüz belli aksi bir görüş beyan etmemiz mümkün değil. Cumhuriyet Halk Partisi teamülleri ne ise o uygulanır.
CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar; İl delegelerimizle henüz görüşmedik, görüşme yaptıktan sonra karar vereceğiz. Çarşaf liste tabiki iyi oluyor ama arkadaşlarla paylaşıp karar vereceğiz.
CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı; Konu ile ilgili bir değerlendirme yaptıktan sonra görüş bildireceğini söyledi.
CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz; İlçe başkanlarının ortak kararı ne olursa biz ona uyum sağlarız.
CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal; Hiç haberim yok böyle bir çalışmadan, whatsapp grubunda da değilim. Kongrenin Çarşaf mı? Blok mu? olması yönünde hiç düşünmedim şuan ne desem yalan olur.
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek; Çıkan haberler yalan, böyle bir çalışma yok. Buna kongre günü delege karar verir. Herhangi bir whatsapp grubunda yokum.
CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın; Herhangi bir whatsapp grubunda değilim, bunun kararını da delegeler verir. İl delegesi arkadaşlara soracağız.
CHP Bayındır İlçe Başkanı Arif Uyguner; Konu hakkında bilgim yok. Şahsi fikrimden önce partimiz için iyi olacak şekilde hareket etmeliyiz.
CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun; Böyle bir çalışma yok, bu çıkan haberler kötü niyetli haberler, o haberlere tegzip yayınlatmak için gerekli girişimlerde bulunacağız. Sizin gibi arasalardı, gerekli açıklamayı yapardık. Konuyla ilgili olarak da bizim Tüzüğümüzde çarşaf liste yeralıyor. Çarşaf liste olmalı ama kongre günü delegasyonun kararı farklı yönde olursa o uygulanır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Büyük Çarşı Bornova’ya yakışacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.