Başkan’dan Stad Açıklaması

Başkan’dan Stad Açıklaması
  • 2 Mart 2016 13:13

Stat tartışmalarının ardı arkası kesilmeyen İzmir bu kez Danıştay’dan gelen kararla şok yaşadı!

Kentin Atatürk Stadı’yla birlikte PTT 2.Lig İzmir takımlarına tek ev sahipliği yapan arenası olan Yeni Buca Stadı için yıkım kararı çıktığı açıklandı.

Kamuoyunda patlak veren ‘Buca Belediyesi stadı yıkacak’ söylemlerinin ardından detaylı bir açıklama yapan Başkan Piriştina, Danıştay’ın kararını detaylandırırken tasarrufun belediyeye ait olmadığını altını çizdi.

Başkan'dan Stad Açıklaması

İŞTE O AÇIKLAMA

Buca Arena Stadı’yla ilgili olarak Danıştay’ın aldığı kararın kamuoyuna “Buca Belediyesi stadı yıkacak” şeklinde yansıtılmaya çalışılması bu açıklamayı zorunlu kılmıştır.

2011 yılında bir şikayet üzerine Ankara 2. İdare Mahkemesi tarafından alınan ve Danıştay tarafından onaylanan karar, stadın mimari projeye aykırı olan fazla imalatlarının yıkımına yöneliktir.

Yerel mahkeme ve Danıştay kararında da ifade edildiği üzere statta yapılan inceleme sonucunda mimari projeye aykırı olarak yapıldığı belirlenen; A Tribününde 1. katta şeref tribünü locası ve basın tribünü arkasındaki alandaki 2 adet çelik konstrüksiyon köprü ile B Tribününe ilave edilen 435 metrekarelik seyir tribünü, C Tribünündeki 234 metrekarelik seyir tribünü, A Tribününe bitişik WC ve 34 metrekarelik çelik taşıyıcılı platformun yıkımına yönelik karar alınmıştır.

Stadın tamamının yıkılacağı yönünde alınmış bir karar bulunmamaktadır.

Danıştay tarafından onaylanan yerel mahkeme kararında Buca Belediyesi’nin herhangi bir tasarrufu bulunmadığının altını da özellikle çizmek isterim. Belediyemiz Danıştay tarafından bildirilen kararı Bucaspor Kulübü’ne tebliğ etme yükümlülüğünü yerine getirmiştir.

Yargının aldığı karar doğrultusunda, mimari projeye aykırı, fazla imalatların yıkılması için Bucaspor Kulübü’ne yapmış olduğumuz tebligat üzerinden siyaset yapma çabasına girişilmesi sadece ve sadece köklü geçmişiyle kentimizin en önemli değeri olan kulübümüze zarar verecektir.

Bucaspor’a gönül vermiş değerli taraftarlarımızın, kulüp ve kendileri üzerinden oynanmak istenen oyuna alet olmayacaklarına inancım tamdır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çeşme’de iki dev organizasyon; 17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.