Başkan’dan Pazar mesaisi: İzmir’e katkı koyacak…

Başkan’dan Pazar mesaisi: İzmir’e katkı koyacak…
  • 16 Mayıs 2016 08:22

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoğun geçen haftanın ardından Pazar gününü de sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve muhtarlara ayırdı. Başkan Kocaoğlu, İzmir’e katkı koyacak her çalışmaya destek olacaklarını açıklayarak her ziyarette birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamındaki “Pazar maratonu”nun ilk konukları, Demokrati Sol Parti (DSP) yeni il yönetimi oldu. 2 ay önce göreve başlayan DSP İl Başkanı Aygül Karahan, DSP Parti Meclisi Üyesi Özer İşçi ve il yöneticileri ile birlikte, başkan Aziz Kocaoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Aygül Karahan, İzmir halkına faydalı her çalışmada parti ayrımı gözetmeksizin yer almak istediklerini belirtti.

Başkan'dan Pazar mesaisi: İzmir'e katkı koyacak...

Eskişehirlilerden davet var
Başkan Kocaoğlu daha sonra, Eskişehirliler Derneği Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. 1991 yılında kurulan derneğin İzmir’de 15 bin Eskişehirli’yi temsil ettiğini söyleyen Eskişehirliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin İnce, düzenledikleri etkinliklerde Başkan Kocaoğlu’nu da görmek istediklerini belirtti.

MÜSİAD yeni fuar önerdi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ümit Ülkü başkanlığındaki heye, geçtiğimiz ay annesi Necla Kocaoğlu’nu kaybeden Başkan Kocaoğlu’na başsağlığı dileğinde bulundu. Fuar İzmir ile birlikte ivme kazanan  İzmir fuarcılığını düzenleyecekleri yeni fuarlarla güçlendirmek istediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, MÜSİAD Başkanı Ümit Ülkü’nün motor sporları, oto aksesuarları, ileri sürüş eğitimi ile ilgili düzenlenecek bir fuar önerisini de mutlaka değerlendireceğini söyledi.

Başkan'dan Pazar mesaisi: İzmir'e katkı koyacak...

Kirazlı muhtarlara yerelde kalkınma öğüdü
Başkan Kocaoğlu, 20’ye yakın Kirazlı muhtarı da makamında konuk etti. Yerelde kalkınma hedefi ile siyasi parti, ilçe, mahalle ayırmaksızın kente hizmet vermeye devam ettiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Bayındır Zeytinova’da kuracakları şantiye ile Küçük Menderes’te yer alan tüm ilçelerin ihtiyaçlarını daha hızlı bir şekilde karşılayacaklarını söyledi. Muhtarlara ilçelerinin kalkınması için “birlik” olma çağırısında bulunan Başkan Kocaoğlu, Tire, Bademli ve Bayındır’da kurulan kooperatifleri örnek vererek, “Bir belediye başkanının, politikacının görevi, vatandaşın lokmasını büyütmek olmalıdır. Yol taleplerini kısa sürede yaparız ama o yoldan geçecek ürün lazım bize. Kiraz’da yaşayan muhtarlarımızın, üreticilerimizin üzerine düşen görev, kooperatifleşmeyi başararak üretime katılmak ve ürünlerin değerlendirilerek pazarlanmasını sağlamaktır” dedi.

Sivas Dernekleri Federasyonu’ndan açık çek
Başkan Kocaoğlu, Kirazlı muhtarların ardından İzmir Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeki Karaoğlu ve yönetim kurulu üyelerini konuk etti. İzmir’deki 40 derneği temsil ettiklerini söyleyen Karaoğlu, Sivaslı olmalarına rağmen İzmir’in gelişmesi için üzerlerine düşen her görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Urla’da, Bayındır’da yapılan festivallerin çok yankı uyandırdığını, ekonomiye çok büyük katkı sağladığını söyleyen Karaoğlu, Sivas geleneklerini yaşatmak için düzenleyecekleri festivale de katkı talebinde bulundu. Başkan Kocaoğlu, “Hem doğduğunuz yeri unutmayacaksınız hem de doyduğunuz yeri.. Ben bu tür hemşehri oluşumlarını, giderek unutulmaya yüz tutan dayanışma ve paylaşma tohumlarını geliştirdiği için fazlasıyla önemsiyorum” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.