Başkan Tunç Soyer, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile birlikte Ankara’da

Başkan Tunç Soyer, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile birlikte Ankara’da
  • 4 Mart 2023 12:36

Meral Akşener’in Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı adaylığa çağıran açıklamasının ardından iki belediye başkanı CHP’ye ve ittifaka bağlılıklarını teyit eden açıklamalar yaptı.

Aday önerileri 5 lider tarafından reddedilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün yaptığı açıklamada masayı suçlamış, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na adaylık çağrısı yapmıştı. Gece saatlerinde Ankara’da bir araya gelen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. CHP’li büyükşehir belediye başkanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mesajı verdi.

YAVAŞ: KILIÇDAROĞLU’NUN İRADESİ DIŞINDA HAREKET ETMEYECEĞİMİZİ BELİRTMİŞTİK, AYNI ÇİZGİDEYİZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir.@ekrem_imamoglu” açıklaması yaptı.

İMAMOĞLU: MİLLET İTTİFAKININ EKSİLMEDEN ÇOĞALARAK BÜYÜYECEĞİNDEN ŞÜPHEM YOKTUR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın @kilicdarogluk’un ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur. @mansuryavas06” paylaşımı yaptı.

5 BELEDİYE BAŞKANI TOPLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masayı suçlayan ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı adaylığa çağıran açıklamasının ardından CHP’li Belediye Başkanlarının yarın Ankara’da bir araya geleceği açıklanmıştı. Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bir toplantı yaptığı bildirilmişti.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Kılıçdaroğlu’na destek mesajlarının ardından diğer CHP’li büyükşehir belediye başkanları da sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu:

Tunç Soyer: “Bu toprakların hasret kaldığı yepyeni bir dönem başlıyor… Gençlerimizin hayal kurabildiği, tüm farklılıkların zenginliğe dönüştüğü, düşüncelerin özgürlükle yeşerdiği, doğanın zulüm görmediği bir gelecek çok yakın. Bu geleceğin peşindeyiz. @kilicdarogluk”

Zeydan Karalar ve Vahap Seçer aynı mesajı yayımladı: “Ülkemizin büyük bir felaket yaşadığı bugünlerde, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var. Sayın @kilicdarogluk’nu adalet yürüyüşünde asla yalnız bırakmayacağız. Millet Ittifakı’nın bir ve beraber olmasını diliyoruz.”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: “Halkımızın umudu Millet masası. Durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Halkın iktidarını kuracağız. Hep birlikte güçlenerek soframızı genişleteceğiz. Kazanacağız. Kazanan halkımız olacak. Millet ittifakımızın bir ve beraber olmasını diliyorum. Seninleyiz. @kilicdarogluk”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çatı Bostanlı sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu: “Güçlü ve azimli bir şekilde ülkemizin aydınlık yarınları için çalışmaya devam edeceğiz. Geleceğe emin adımlarla ilerlememizi sağlayan birlik ve beraberlik duygumuzla Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız. @kilicdarogluk”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün: “Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında birbirimize güvenerek, kol kola girerek adalet, huzur ve refahın hakim olduğu aydınlık yarınları birlikte kuracağız. Ülkemizin geleceği, Millet İttifakı’nın başarısı için Genel Başkanımız Sayın @kilicdarogluk yanındayız. Yarınlar bizim.”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak: “Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Hep birlikte kazanacağız. @kilicdarogluk.”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Beldesinden büyükşehrine kadar tüm belediye başkanlarımızla birlikte, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde geleceğe yürüyoruz. Azimli, kararlı ve umutluyuz. Hep beraber çalışacak, hep beraber kazanacağız” ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Altı liderin dünkü toplantı sonrası yaptığı ortak açıklamada, “Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz” denilmişti.

Akşener, altılı masa toplantısının ardından gece saatlerinde partisinin il başkanlarını ve milletvekillerini toplamış, yaklaşık 3,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirmişti.

Akşener ardından bugün Genel İdare Kurulu toplantısına katılmış ve bu toplantı da 1,5 saat sürmüştü.

Altılı masa toplantısının ardından basına yansıyan bilgilerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının konuşulduğu, Akşener’in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun ismini gündeme getirdiği, Kılıçdaroğlu’nun onların belediye başkanı olarak kalacaklarını söylediği ve diğer liderlerin Kılıçdaroğlu’na destek verdiği yer almıştı. Akşener’in bunun üzerine partisine danışmak istediği ve bu nedenle toplantıya pazartesi gününe kadar ara verildiği kaydedilmişti.

Aday önerileri 5 lider tarafından reddedilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün yaptığı açıklamada masayı suçlamış, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na adaylık çağrısı yapmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.