Başkan Tugay’dan delegenin iradesine müdahale

Başkan Tugay’dan delegenin iradesine müdahale
  • 11 Eylül 2023 18:56

İl kongresine günler kala İzmir’de sular durulmuyor. CHP İzmir İl Başkanlığı için yola çıkan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra eski Konak İlçe Başkanlarından Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus’ta İl başkanlığı yarışında yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in desteğini alarak yola çıkan İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Başkan Soyer’in yanı sıra Karşıyaka Belediye Başkan’ı Cemil Tugay’ında desteğini aldı. Başkan Tugay, Mehmet Şakir Başak için imza veren İl delegesine baskı uyguladı.
Başkan Tugay’ın yaptığı bu müdahale iddialara göre operasyonun ilk ayağı, çoğu İlçe Belediye Başkanı da kendi ilçelerindeki delegelere müdahale ederek Şenol Aslanoğlu’nun tek aday olarak sandığa gitmesini sağlamaya çalışacak.
Örgüt’ün desteğini alan ve İl başkanlığı için adaylık açıklamasını coşkulu bir kalabalıkla yapan başkan Mehmet Şakir Başak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan veto yedi. Başkan Tugay Karşıyaka İl delegesi seçilen Savaş Çolak’a Mehmet Şakir Başak’a imza verdiği için tepki göstererek, baskı uyguladı. İl delegesi Şavaş Çolak Başkan Tugay’ın bu müdahalesinden sonra istifa etti.
Şavaş Çolak’ın açıklaması şöyle; Özgür irademle karar alıp, adaylardan Şakir Başak için imza verdim. Belediye başkanımız bu konuda bana tepki gösterip baskı uyguladı. 40 yıllık partiliyim, bunu hak etmedim. Özgür irademle de il delegeliğinden istifa ettim.

Bu haber ilgini çekebilir ->  EMİRALEM ÇİLEĞİ, YÜZ BİNLERİ MENEMEN'DE BULUŞTURDU
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.