Başkan Sürekli’den ‘SU’ çıkışı

Başkan Sürekli’den ‘SU’ çıkışı
  • 29 Kasım 2019 15:12

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli “Beceremiyorlarsa biz yapalım! “

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU İdaresi’nin suya yaptığı yüzde 15 oranındaki su zammını eleştirerek, Gördes Barajı’ndan İzmir’e gelecek içme suyunun Büyükşehir tasarrufunda geciktiğini söyledi.

Başkan Sürekli yaptığı açıklamada  isale hattının Devlet Su İşleri tarafından imalat çalışmalarının tamamlandığını ve İZSU’nun devralarak işlerlik kazandırmasının beklendiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“İzmir’in CHP’li yerel yönetimleri en temel ihtiyaç olan su meselesinde hep debelendi. Her kararları ya da beceriksizliklerinin faturası da İzmirli vatandaşlarımızdan çıkarıldı. Seçimlerin ardından sözde yüzde 10 su indirimi müjdesi ile halkı kandırdılar. Faturalar, vatandaşın elinde patladı. Şimdi de 2020’nin ilk ayı itibari ile yüzde 15 zam kararı aldılar. Gördes Barajı’ndan İzmir’in kapısına kadar getirdiğimiz içme suyunu bekletenler de kendileri. Tembellik mi iş bilmemezlik mi anlamadık!  Su gibi hayati  bir meselede bu denli ilgisiz olmaları, ihmallerle dolu bir deneyim sergilemeleri kabul edilemez. Olan İzmirli’ye, İzmir’e oluyor. Gerçekten yazık…”

 

İzmir’e reva değil…

 

2011 yılında Gördes Barajını devreye sokarak önemli bir adım attıklarını belirten Başkan Sürekli İzmir’in su ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan bu projenin tüm yenilenme ve imalat çalışmalarının haziran ayında tamamlandığını ancak Büyükşehir Belediyesi İZSU idaresi tarafından bir türlü davranılmamasına tepki gösterdi.  AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 59 milyon metreküp içme suyunun şehre verilmesi için İZSU’nun kılını kıpırdatmazken kötü alt yapı nedeniyle yaşanan su kaçaklarının faturasının da vatandaştan çıkarıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

” İş, şov yapmaya geldiğinde oldukça başarılılar ama sonuç hep içler acısı. Yaptıkları su zammı da, bu temiz içme suyunu barajda bekletmeleri de İzmir’e reva değil. Büyük emek ve yatırımlarla sağladığımız bu içme suyunu İzmir halkına ulaştırmak onların sorumluluğunda.  Görülüyor ki bu sorumluluğu yerine getirmek, çalışmak yerine, açıklarını vatandaşın cebinden tamamlamayı tercih ediyorlar. Eğer beceremeyeceklerse bunu da biz yapalım.”

 

İzmir’in en temel ihtiyaç ve sorunlarından sorumlu olan belediye kurumlarının kötü idare edildiğini söyleyen Başkan Sürekli şehrin yıllardır yenilenmeye muhtaç eski ve yetersiz bir alt yapısı olduğunu vurguladı. Sürekli, konuya ilişkin şunları söyledi:

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek

“Yıllardır CHP’lilerin idaresinde olan Büyükşehir Belediyesi İzmir’in alt yapısına yatırım yapmadığı için su hatları ve şebekeleri kötü durumda. Dolayısı ile çok yüksek bir kayıp, kaçak oranı ortaya çıkıyor. Bu metropolde yüzde 28’e ulaşıyor. Çevre ilçeleri de saydığımızda bu oran yüzde 50’ye yaklaşıyor.  Bu kaçağın Avrupa standartlarındaki oranı yüzde 10’la sınırlı. Alt yapıya yatırım yapma, önlem alma, sözde indirimlerle göz boya, su ihtiyacını karşılayacak çalışmalarımızda elini taşın altına koyma, faturayı İzmirlilere kes! Olacak şey değil!”

 

Cumhurbaşkanımız hasasiyetle takip ediyor…

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’in su meselesini yıllardır hassasiyetle sahiplendiğini ve önemli yatırımlarla çözüm ürettiğini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Manisa Gördes Barajı’ndan İzmir’e uzanan çalışmalara ilişkin de bilgi verdi. Başkan Sürekli “Gördes Çayı üzerinde içmesuyu ve sulama amacıyla inşa ettiğimiz 450 milyon m³ su depolama kapasiteli barajdan, İzmir’e yılda 59 milyon m³ içme suyu temin edilebiliyor. DSİ tarafından 2. Merhale Projesi kapsamındaki tüm imalatlar 20.11.2018 tarihinde tamamlandı. 2019 yılı Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında İZSU tarafından yapılan İsale hattının 100.km sindeki Kavaklıdere Arıtma tesisinin  performans testleri için Gördes Barajı isale hattından  yaklaşık 2,5 milyon m3  su alınmış durumda.  18 Kasım 2019 tarihinden itibaren de isale hattının 35.km sindeki Sarıkız Arıtma Tesisine İzmir’in Kuzeyindeki yerleşim yerlerine İçmesuyu verilmek üzere su alınmakta.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.