Başkan Soyer Yanlış Seçim Kurbanı

Başkan Soyer Yanlış Seçim Kurbanı
  • 7 Haziran 2023 11:01

Seçimlere kısa bir süre kala mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği adaylığı için istifa etmesinin ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in listesindeki 2 isimden biri olan Şenol Aslanoğlu yaptığı gaflar ve sansasyonel paylaşımlarla başkan Soyer’e Ankara’da kan kaybettiriyor.
EKİP BASKISI
CHP İzmir İl Başkanlığı için Murat Aydın ve Şenol Aslanoğlu arasında git gel yaşayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ekibinin de baskısı ile Şenol Aslanoğlu’nda karar kılmış ve Aslonoğlu’nu İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturtmayı başarmıştı.
GENEL BAŞKANIN KARARINI “UTANÇ VERİCİ” BULMUŞTU!
Yaşanan süreçte başkan Soyer’in kararı CHP Genel Merkezinde kendisine eksi yazmaya başladı. Gündeme gelen ilk vakalarından bir tanesi Balçova Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinde Fatma Çalkaya’nın aday gösterilmesi ile yaptığı sosyal medya paylaşımı olmuştu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesini utanç verici bulan başkan Aslanoğlu, “Keşke partimiz bizi bu kadar utandırmasaydı” paylaşımı yapmış ve bir çok partili tarafından tepki görmüştü.
ÖZERKLİK ÇAĞRISI GİBİ DEĞERLENDİRME
Başkan Aslanoğlu’nun gafları büyüyerek devam etti. Geçtiğimiz haftalarda iddia edilen kumanya dayatması ve son olarak da 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimi değerlendirmesi oldu. İddialara göre başkan Aslanoğlu, belediye başkanlarını arayıp, seçimlerde görev alanların kumanyasını yakın arkadaşı Serdar Deniz’e ait firmadan almaları konusundan istekte bulunmuş ve örgütün tepkisini çekmişti.
Öte yandan seçim sonuçlarını değerlendiren CHP İzmir’in patronu Şenol Aslanoğlu, “Seçimin sadece İzmir’de yapılması durumunda millet ittifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kazanırdı” açıklaması gündem de bomba etkisi yarattı.

Konuya ilişkin eleştirilerden biride Sözcü TV Ana Haber Spikeri Fatih Portakal’dan geldi.
Portakal, “İzmir İl Başkanı var. Şenol Aslanoğlu, yahu ben bu cümleleri duydum şaşırdım ve gerçekten bu kafayla kaybetmeye mahkumsunuz diyorum. CHP’nin İzmir İl Başkanı’nın cümlelerine lütfen dikkat edin. Ne diyebilirim ki kafa bu yani. Bu kafayla nereye gidebilirsiniz. Şenol Bey, O zaman biz seçimi sadece İzmir’de yapalım. Nasıl olur. Türkiye’yi boş verelim. Sadece İzmir’de yapalım. Hep siz galip çıkın. Hep CHP galip çıksın. Ya böyle kafayla siz nereye gideceksiniz. Bu kafayla umut olmaya çalışıyorsunuz. Ben değişiminden bahsediyorum. Kafa bu… Zihniyet bu… Ve bu zihniyet bu partinin içerisinde yahu Türkiye’yi nasıl yönetecektiniz. Umarım bu kafalar çok fazla değildir.Neredeyse kendilerini galip ilan edecekler.Pes valla. Bu kafayla hiçbir yere gidemezsiniz. İzmir’in dışına çıkamazsınız. Veya kıyı bölgelerde… Göreceğiz yerel seçimlerde umut olacak mısınız olmayacak mısınız? Ama evet kaybediyorsanız. Bunun ceremesini ödemek zorundasınız net bir şekilde… Öyle koltuklarda oturarak değil. Millet de sizin oy küpünüz değil. Karşılığını vereceksiniz.” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Duman’dan Ova’ya kapalı pazar yeri müjdesi

BAŞKAN SOYER YANLIŞ SEÇİM KURBANI
Ardı ardına yapılan hatalı hamleler sadece İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na değil kendisini oraya getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de CHP Genel Merkezinde elini zayıflattı.
Öte yandan geçtiğimiz haftalarda, başkan Aslanoğlu’nun 14 Mayıs’ın ardından seçimlerin ikinci turu için çalışmak yerine Göztepe – Çaykur Rizespor arasında oynanan mücadeleyi izlemeye gitmesi de oldukça tepki çekmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.