BAŞKAN SİBEL UYAR, KORUNCUKKÖY BOLLUCA’DA

BAŞKAN SİBEL UYAR, KORUNCUKKÖY BOLLUCA’DA
  • 1 Haziran 2016 08:05

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın (KORUNCUK) kurmuş olduğu Türkiye’deki tek çocuk köyü olan Bolluca Çocuk Köyü’nü ziyaret etti. Vakfın, Urla’nın Barbaros Köyü’nde kuracağı ikinci çocuk köyünün lansmanı öncesinde Bolluca köyünü ziyaret eden Başkan Sibel Uyar, köyde incelemelerde bulundu.

KORUNCUK Vakfı Başkanı Figen Özbek, Başkan Yardımcısı Oya Karakimseli eşliğinde Bolluca Çocuk Köyünü gezen Başkan Uyar, çocuklarla birlikte vakit geçirerek sohbet etti. 12 aile evi, 2 kız, 1 erkek gençlik evi, idari ve sosyal hizmet binası, çocuk yuvası, kütüphane, soğuk hava deposu, erzak ve malzeme deposu, oyun parkı ve spor sahaları, Numil Kültür Merkezi gibi tesislerden oluşan ilk Türk Çocuk Köyünde Başkan Sibel Uyar evlere konuk oldu.

BAŞKAN SİBEL UYAR, KORUNCUKKÖY BOLLUCA’DA

“El Ver Hayata Tutunsun” sloganıyla çalışmalarına devam eden Koruncuk’un Urla Çocuk Köyü lansmanı 2 Haziran Perşembe Günü saat 18.30’da Babaros Köyünde olacak. İnşaatı devam eden köy Kasım ayında hizmete açılacak.

“TÜRKİYE’NİN İKİNCİ GÜZEL ÇOCUK KÖYÜ URLA’DA.”

Kişisel varlığı tehdit altında olan ve korunma ihtiyacı bulunan çocuk ve gençleri (Koruncukları) sevgiyle yaşatıp, büyütecek ve eğitecek olan Urla Çocuk Köyü 80-100 arasında çocuğa hizmet verecek. Koruncukköy Urla 5 aile evi, 2 adet gençlik evi, sosyal tesisler ve idare binasından oluşacak. Çocukları sağlıklı ve kendi ayakları üzerinde duran bireyler haline getirip, topluma kazandırmayı amaçlayan Vakıf çocukları, evleninceye kadar himayeleri altında tutmayı ve bir ömür boyu bağlarını koparmamayı ilke edinmiş.

BAŞKAN SİBEL UYAR, KORUNCUKKÖY BOLLUCA’DA

URLA ÇOCUK KÖYÜNE DESTEK OLUN

Vakfa ve yardıma muhtaç çocuklara katkıda bulunmak isteyenler için her türlü destek fikrine açık olan Koruncuk Vakfına çeşitli kategorilerde sponsor olunabilir. Farklı proje teklifleri ya da mevcut projelere maddi ve manevi destek kabul edilebiliyor. Çok çeşitli uygulamalar var. Çocukların doğum günlerini bile hediye edebilir, özel günlerini çok daha anlamlı kılabilirsiniz. 4717’ye Urla yazıp sms göndererek 5 liralık bağışta bulunabilirler. Sürekli bağışçı da olunabiliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Urla Belediye meclisinden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.