Başkan Sandal, çalışanlarla bayramlaştı

Başkan Sandal, çalışanlarla bayramlaştı
  • 30 Temmuz 2020 10:26

Başkan Sandal, “Emeğinizin karşılığı, boynumuzun borcudur”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye personelinin Kurban Bayramı’nı kutladı. Başkan Sandal, “Tek hedefimiz var; işimizi doğru yapmak. İdare etmek için değil, yönetmek için bu görevdeyiz. Eşit, adil, ahlaklı, vicdanlı olacağız ve hep birlikte çalışarak, Bayraklı için en iyisini başaracağız” dedi.

Belediye hizmet binasında tüm katları dolaşarak çalışanlarla bayramlaşan Başkan Sandal, dış birimlerdeki çalışanlarla da Baybel AŞ. hizmet binası, Havuz Düğün Salonu ve Doğançay Fen İşleri şantiyesinde bir araya geldi. Personele; aileleri ve sevdikleriyle iyi bayramlar geçirmeleri temennisinde bulunan Sandal, baklava ikram etti.

Örnek belediye olacağız

Sabah saatlerinde Zabıta Müdürlüğü ile başlayan ziyarette son bir yıldaki değişimden memnun olduğunu ifade eden Başkan Sandal, “Sokaktan aldığımız geri bildirimler çok olumlu, vatandaşlarla olan iletişimlerimiz de çok iyi durumda. Bunun için size teşekkür ederim. Hoşgörülü, anlayışlı, adil, ahlaklı ve vicdanlı olmak zorundayız. Bayraklı’daki tüm vatandaşları temsil ediyoruz. Bayraklı Belediyesi, ilçemizde yaşayan insanların belediyesidir. Bize düşen görev işimizi en iyi şekilde yapmaktır. Bayraklı Belediyesi, İzmir’in sayılı belediyelerinden biri olacak. Liyakat esasına göre çalışan, örnek bir belediye olacağız. Kimsenin işiyle, aşıyla oynamadık, oynamayacağız. Herkese eşit olacağız, eşit hizmet götüreceğiz. Çalışanlarımız arasında da eşit işe, eşit ücret ödeyeceğiz. Yollar, kaldırımlar, altyapı çalışmaları gibi temel ihtiyaçları 2 yıl içinde tamamlayıp, sonrasında büyük projelerimize başlayacağız. Söz verdiğimiz vaatleri yapacağız” diye konuştu. Başkan Sandal, çalışanlarla bayramlaştı

Tek düşüncemiz, işimizi doğru yapmak

Baybel A.Ş. ziyaretinde bir süreci geride bıraktıklarını vurgulayan Sandal, şöyle devam etti: “Bizim görevimiz modern, yaşanabilir bir Bayraklı yaratıp, halka teslim etmek. Bu doğrultuda ilk işlerimizden biri, belediyenin tüm bileşenleriyle olan iletişiminde barışı sağlamak oldu. Kurduğumuz sağlam iletişim ile birlikte ilçemizin sokaklarına yaklaşık 150 bin ton asfalt döküldü. Altyapı çalışmaları konusunda büyük hizmetler yapıldı. İlçemizdeki sıkıntılar bir bir çözülmeye de devam ediyor. İzmir bir bütün ve biz de bu bütünün bir parçasıyız. Amirimiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer. Hep birlikte el birliğiyle tüm sıkıntıları çözeceğiz. Önce haddimizi ve yerimizi bileceğiz. Kim olursa olsun, işimizi doğru yapacağız. Çalışan her arkadaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Geldiğimiz günden bu yana verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Sadece iş yaptık, tasarruf yaptık, borçlarımızı ödedik, çalışanlarımızın maaşlarını, primlerini, ikramiyelerini zamanından önce yatırdık. Göreceksiniz Bayraklı, caddeleri, meydanları, sosyal alanları, turistik yerleriyle İzmir’in en gözde ilçelerinden biri olacak. Tüm çalışmalarımızı yaparken hak yolundan ayrılmayacağız. Bu bir dava meselesi ve siz de bu davanın, bu ailenin bir parçası olun. İhtiyaç sahibi yurttaşlarımıza hep birlikte katkımız olsun. Bu kentin en iyi hale gelmesi için çalışalım. Hepinizi seviyoruz. Hiçbirinizle ilgili ön yargımız veya art niyetimiz yok.”

Havuz ve şantiyede bayramlaşma

Havuz Düğün Salonu ile Doğançay’daki Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde düzenlenen bayramlaşma törenlerine ise Başkan Sandal’ın yanı sıra, meclis üyeleri, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, yönetim kurulu üyeleri, Disk Genel İş Sendikası 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız, sendika temsilcileri ve Bayraklı Belediyesi personeli katıldı. Törendeki konuşmasında kadın cinayetlerinin gölgesinde bir bayram geçirileceğine dikkat çeken Disk Genel İş Sendikası 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız, “Pandemiden sonra umarız daha coşkulu bayramlar kutlarız. İşçi sınıfının sırtındaki yük her geçen gün ağırlaşıyor. Ancak birlik, beraberlik ve uyum içinde çalışırken; kadınlara şiddette, hak mahrumiyetlerinde, haksızlıklara karşı sesimizi çıkarmalıyız. Tüm işçi arkadaşlarımıza güveniyoruz. Biz et ve tırnak gibi olacağız. Birlikte mücadele edeceğiz” dedi.Başkan Sandal, çalışanlarla bayramlaştı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı

“CHP, emeğin teminatıdır”

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş da konuşmasında, “Ülkemiz sosyal ve siyasal anlamda zor bir süreçten geçiyor. Ancak bayram kutlamaları sorunların konuşulduğu gün değil, birlik ve beraberliğin günüdür. Bayramların birleştirici özelliği vardır ve bu birlikteliğimizi her zaman sürdüreceğiz. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz emeğin ve sendikal faaliyetlerin teminatıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Büyükşehir hiçbir işimizi geri çevirmedi”

Çalışanlara seslenen Başkan Sandal ise şunları söyledi: “Bayramların birleştirici gücü vardır. Bu günler, kırgınlıkların, dargınlıkların bittiği, bir araya geldiğimiz günlerdir. Bizim temel görüşümüz her zaman iyi insan olmaktır. Ahlakla, vicdanla, adaletle hareket ediyorsanız, ülkenizin değerlerini önemsiyor, ülke çıkarlarını gözetiyorsanız iyi insansınız. Ancak kendi menfaat ve çıkarlarınızı düşünüyorsanız kötü insansınız demektir. İyi insan, erdemli insan olmak lazım. Çanakkale’de nasıl tek vücut olduysak; aynı şekilde bugün de bunun gerekliliğini yerine getirmeliyiz. Biz, bu kentte yatağa aç insan girmemesi, okula gidemeyen çocuğumuz kalmaması ve adaleti, eşitliği, kardeşliği sağlamak için çalışmalıyız. Biz bu kenti nasıl marka haline getirebiliriz onu düşünmeliyiz. Çünkü hepimiz bir bütünüz. Vatandaş bizden kentin sorunlarını çözmemizi bekliyor. Tüm sorunların da üstesinden gelecek donanıma sahibiz. Bu konuda çok şanslıyız ki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de her alanda bize destek veriyor. Kendisine Bayraklılılar adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Bayraklı’da sorunu doğru tespit edilmiş, projelendirilmiş ve Büyükşehir Belediyemize iletilmiş hiçbir işimiz geri çevrilmedi.”

“Yüreğimizde Allah korkusu var”

Önümüzdeki günlerde sendika ile yapılacak işçi sözleşmeleriyle ilgili de konuşan Sandal, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz sendikayla bir bütünüz. Çalışanlarımız için en doğru olanı bulmalıyız. Adaletin olmadığı yerde mutluluk göreceli olur. Biz bunu istemiyoruz. Esnek çalışmayı ortadan kaldıracağız. Belediyeye liyakat sistemini getireceğiz. Eşit işe, eşit ücret vereceğiz. Adil olacağız, vicdanlı olacağız. Umudunuzu yitirmeyin! Bu kentin size, bize, doğru, dürüst, ahlaklı, vicdanlı insanlara ihtiyacı var. Biz böyle dik durdukça, bir bütün oldukça tüm sorunların üstesinden geliriz. Çalışan arkadaşların temel hak ve kazançlarıyla ilgili negatif bir düşüncemiz yok. Belki de bu konuda gündemine işçi reformunu, çalışma barışını sağlamayı alan ender belediyelerden biriyiz. Aynı işi yapan iki arkadaşın farklı ücret almasına müsaade etmeyeceğiz. Sabahtan akşama kadar sokakta olan temizlik işçilerimiz var. Onlar başımızın tacı. İşini doğru yapan, üreten, halktan, emekten yana olan ve sadece evinin kazancı için canla başla çalışan her arkadaşımızın başımızın üstünde yeri var. Biz kimsenin inancıyla, görüşüyle ilgilenmiyoruz. Belediye kaynaklarını, kendi öz varlığımızdan daha değerli bilerek, kimsenin bu kaynağı haksız yere kullanmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz işimize siyasetle bakmıyoruz. Çünkü bizim yüreğimizde Allah korkusu var. Kula bakınca utanacak yüz var. Bu belediye, halkın belediyesidir. Önümüzdeki süreçte de Bayraklı halkının ve çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sizin emeklerinizin karşılığı bizim boynumuzun borcudur. Sizi seviyoruz. İyi ki varsınız Kurban Bayramınız kutlu olsun.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.