Başkan Piriştina’dan tesis müjdesi

Başkan Piriştina’dan tesis müjdesi
  • 11 Ekim 2016 08:13

Buca Belediyesi’nin amatör spor kulüplerine yönelik desteği katlanarak devam ediyor. Buca’da faaliyet gösteren 14 amatör spor kulübüne nakdi yardım toplantısında kulüp başkanlarıyla bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina bir de müjde verdi.  Yenigün Mahallesi’nde 13.3 dönüme projelendirilen yeni spor kompleksinin projesini tanıtan Başkan Piriştina, Büyükşehir Belediyesi’nin Evka-1’de, Buca Belediyesi’nin de Yaylacık Mahallesi’nde yapacağı tesislerle Buca’nın 20 yıllık spor tesisi ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Başkan Piriştina, törende amatör spor kulüplerine 60 bin liralık nakdi yardım çeklerini de dağıttı.

Buca’da faaliyet gösteren 14 amatör spor kulübü ile Meclis toplantı salonunda bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Yenigün’de 13.3 dönüm alan üzerinde kurulacak Yenigün Spor Kompleksi’nin müjdesini verdi.

Amatör Spor Kulüplerine kullanımı için inşa edilecek ve içerisinde 1 adet büyük, 2 adet küçük futbol sahası, koşu parkuru, soyunma odaları, hakem odası, kulüp odaları, 550 kişilik tribün ve kafeterya bulunan tesisi, kulüp yöneticilerine anlatan Başkan Levent Piriştina, “Sizler bu kentin dinamiği olan gençler için çalışıyorsunuz. Sizleri kendi ayakları üzerinde durur vaziyete getirmek bizim borcumuz. Mücadelenizde yalnız bırakmayacağız. Şimdi sizler için, amatör sporun kalbi olacak bir tesis kazandıracağız. Tesisin, amatör kulüplere sürekli nakit girişi sağlayıp, hizmetlerini devamlı kılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Başkan Piriştina’dan tesis müjdesi

Buca’nın, Yenigün Spor Kompleksi’nden sonra inşasına gelecek yıl Yaylacık’ta başlanacak spor kompleksiyle sporda çağ atlayacağını belirten Başkan Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Evka-1’de yapacağı 2 bin 200 kişilik spor salonu ile de Buca’nın  20-25 yıllık spor tesisi ihtiyacının karşılanmış olacağını ifade etti. Yenigün Spor Kompleksi’nin isminin kulüpler tarafından belirlenmesini isteyen Başkan Piriştina, “ Buraya akıtılan paradan çok akıtılan emek ve ter önemli. Tesisin isim babalığını size bırakıyorum” dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Kenan Polat, projeden büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken, “Yıllarca hiçbir başkandan destek görmedik. İlk defa Levent Başkan yanımızda oldu. İyi ki varsınız” sözleriyle Başkan Levent Piriştina’ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, amatör kulüplerine yeni spor kompleksi müjdesiyle birlikte nakdi yardımda da bulundu. Başkan Piriştina 14 Amatör Spor Kulübü başkanlarına toplam 60 bin TL’yi bulan nakdi yardım çeklerini dağıttı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “İğne Deliğinden Bornova” sergisi büyük ilgi gördü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.