Başkan Kocaoğlu’ndan Stat Açıklaması

Başkan Kocaoğlu’ndan Stat Açıklaması
  • 9 Ocak 2016 09:47

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir spor gündeminin en önemli konusu haline gelen Karşıyaka ve Göztepe starlarının yapım ihalesinin Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada iptal edilmesiyle ilgili ilk kez konuştu.

Statlar konusunda haklılıklarının mahkeme kararıyla tescillendiğini ve İzmir tarihine not düştüklerini belirten Kocaoğlu, mahkemenin iptal gerekçesinde yer alan, protokol, mülkiyet, imarla ilgili eksikler tamamlandıktan sonra statların yapılabileceğini artık yeni bir dava açmayacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir’in stat eksiğini tespit ettiğini ve geçmiş dönemlerde görev yapan Gençlik ve Spor Bakanı, Futbol Federasyon Başkanı ve İzmir Valisi’yle stat yerinin Örnekköy olarak belirlendiğini ve çalışmalara başladıklarını belirtti.

Daha sonraki süreçte Karşıyaka Yalı ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın olduğu yerlerde iki stadın gündeme gelmesi üzerine neden Örnekköy’de ve başka yerde yapılmadığını, bu alanların zaten altyapı ve çevre sakinlerinin kullandığı spor alanları olduğu gerekçesiyle karşı çıktıklarını söyleyen Kocaoğlu, statların projelerinin çizilmesi ve ihalelerinin gündeme gelmesiyle birlikte bu yerlerin gerek imar yoğunluğu gerek trafik açısından uygun olmadığı, çevresinde yaşayan insanlar açısında da mahsurları bulunduğunu belirttiklerini anlattı. Kocaoğlu, şehir stadının kentin merkezi dışında olması gerektiğini, Atatürk stadına sözleri olmadığını Alsancak Stadı’nın ise büyütülerek yenilenmesi gerektiğini kamuoyuna açıkladıklarını söyledi, açıkladıkları gerekçelerle de iki stadın ihalelerinin iptali için dava açtıklarını belirtti.

SESSİZ ÇOĞUNLUK BİZİ ARAYARAK…
Mahkeme sürecinde büyük talep ve taraftar baskısı ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Kocaoğlu “Bir yandan bazı taraftarlar ve taraftar dernekleri Göztepe ve Yalı’da stat yapılması için yoğun baskı yaparken öte yandan sessiz çoğunluk bizi arayarak, taraftar derneklerinin bir kısmı ziyaret ederek, bunların yanlış olduğunu, şehircilik açısından yaptığımızın doğru olduğu konusunda bize destek verdiler. Durum böyle olunca biz İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’nin stat alanları içindeki paylarını ücretsiz olarak stat yapılması için tahsis ettik” dedi.

KARŞIYAKA’DA İMAR SIKINTISI
Mahkeme’nin stat ihalelerini çok çeşitli gerekçelerle iptal ettiğini belirten Kocaoğlu, kendilerinin öne sürdüğü yoğunluk artışı, trafik yoğunluğu, semt sakinlerinin rahatsız olacağı genel konuların dışında bir de ihale prosedürü ve ihale öncesinde arazi üzerinde yapılması gereken çalışmalarla ilgili sıkıntılar olduğunu söyledi. Kocaoğlu “Mahkeme’nin kararında Karşıyaka’da parselasyonun yapılmadığı, arazide yapılacak imar uygulamalarının gerçekleşmediği yönündeki sıkıntılar var. Göztepe’de özel mülk vardı. Bu sorun çözülmüş” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sporda Bayraklı farkı!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.