Başkan Kocaoğlu’ndan Çağrı

Başkan Kocaoğlu’ndan Çağrı
  • 19 Aralık 2015 12:43

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek inşaata başlayacak üyeler için gerçekleştirilen yer tespiti kura çekimine katıldı. Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Müteşebbis Heyeti Başkanı Erdoğan Çiçekçi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Paksu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, Plastik İhtisas OSB’deki son durum ile ilgili bir brifing de aldı.

Türkiye’nin tek plastik organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin toplam 900 bin metrekarelik bir alanda yapılandırıldığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, tahsis edilen 500 bin metrekarelik alanın 200 bin metrekaresinde inşaat çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Hiç kredi kullanmadan tamamen kendi öz kaynaklarıyla bugüne kadar geldiklerinin altını çizen Esen, Başkan Kocaoğlu’ndan sanayi bölgesine bağlantıyı sağlayan yolda düzenlemeler yapılmasını istedi. Bu yolu ağır tonajlı araçların da kullandığına dikkat çeken Esen, otoban bağlantısı için de ayrıca talepte bulundu.

Plastech daveti

Destek konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin sanayicisinin hem istihdama hem ekonomiye katkıda bulunduğunu, kentlerin ve ülkelerin böyle girişimciler sayesinde geliştiğin söyledi. Yerel yönetim olarak kentin kalkınmasını amaçladıklarını, kent insanının refahını artırarak lokmasını büyütmek istediklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, bunları yapmak için de sanayicilere ellerinden gelen desteği sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Toplantıda 4-7 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenecek Plastech Plastik, Ambalaj ve Teknolojiler Fuarı’nı daha da güçlendirmek, Türkiye’de ve dünyada önemli bir yere taşımak için sektörden destek beklediklerini anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Bir belediyenin, yerin kamulaştırılmasından projesine ve inşaatına dek tek başına yaptığı İzmir’den başka bir fuar alanı yok. Biz bu fuarı hep birlikte geliştireceğiz. O yüzden Plastik Fuarı için tüm sektörden destek bekliyoruz. Petkim burada, plastik sektörü İzmir’de çok güçlü… El ele verip bu fuarımızı Türkiye’de ve dünyada çok önemli bir yere taşımak zorundayız.”

Fuar İzmir övgüsü

İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Paksu, Fuar İzmir’i kente kazındırdığı için Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti. Fuar İzmir’i İtalya, Fransa, İngiltere, Rusya ve Almanya’daki fuarlardan çok daha derli toplu bulduğunu söyleyen Paksu, “Çok işlevsel bir fuar. Her yerinde ışık var. Bence hakikaten İzmir’e kazandırılmış bu fuarı sahiplenmek ve en iyi hale getirmek için çabalamalıyız. Tabii bu fuarı sadece sanayici değil, halkımızın da desteklemesi lazım. Ziyarete gidilmesi gerekir. Kent fuarı açıldı; belki küçük bir fuardı ama ben gittiğimde yarım gün oradan çıkamadım. Basit görüyor insanlar ama gitmek, kalabalık olmak ve destek olmak lazım. Sadece fuar alanını görmek için İzmir’e gelmek isteyenler var” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayram oyuncaklarla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.