Başkan Kavalar’a Tüzükle Cevap

Başkan Kavalar’a Tüzükle Cevap
  • 18 Ağustos 2016 19:04

Gizem Çetinkol -Gazete Ege/Alaattin Yüksel’in istifasının ardından tüzük gereği il yönetim kurulu tarafından tüzük gereği il başkanlığına seçilen Asuman Ali Güven yönetimindeki ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantı sonrası açıklama yapan Başkan Güven, nasıl bir çalışma yürüteceklerini ve FETÖ soruşturmalarında gerçekleşen mağduriyetleri ortadan kaldırmak için kurulan komisyon konularını masaya yatırdıklarını kaydederken, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın, “genel merkeze danışılmadan apar topar başkan seçildi, bu nezaketsizliktir” söylemine de cevap verdi. Başkan Güven, Başkan Kavalar’ın talebinin onaylamadığını belirterek “parti tüzüğüne uygun davranış sergilemelerini bekliyorum” dedi. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in açıklaması şöyle;

“ARKADAŞLARIMI ELEŞTİRMEMEYE ÖZEN GÖSTERDİM”  

Çarşamba günü İlçe başkanları toplantısı yapacağız, saat 15:00’te gerçekleşecek, birinci gündemimiz yaşadığımız sürecin değerlendirilmesi ve ileriye yönelik çalışmaları masaya yatıracağız. Bu yaşadığımız süreçte ayrışım var gibi gözüktü ama böyle bir şey yok, biz aynı partinin bireyleriyiz tüm partilileri kucaklayarak sevginin, dayanışmanın, kardeşliğin ortaya çıkacağı bir ortam yaratma çabasındaydım günlerdir. Arkadaşlarımı eleştirmemeye özen gösterdim. Olumlu bir bakış açısı gerçekleştirmeye çalıştım ve oldu. Bundan sonra kentimizin ve ülkemizin meseleleri üzerine çalışacağız. Yaşanan sıkıntılar, FETÖ’nün yaşattıkları ve bunun sonucunda oluşabilecek mağduriyetleri ortadan kaldırmak için kurulan komisyonumuzla konunun üzerine gideceğiz. Kentimizde yaşayan FETÖ örgütüyle ilgili hatalar ve yanlışlar oluyor bunları düzeltmeye çalışacağız. Üniversiteler ve okullarla ilgi çalışmalarımız var, öğrenci ve öğretmenlerimizin mağduriyetlerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerimiz kısa bir sürede okullarına dönsün diye çabalıyoruz. Bu konuda ilimizin ve parlamentomuzun çalışmaları nüfus bulacaktır”

“PARTİ TÜZÜĞÜNE UYGUN DAVRANIŞ SERGİLEMELERİNİ BEKLİYORUM”

Biz çağdaş, demokrasiye uygun bir partinin, bireyleriysek tüzükle yönetilir, kurallar çerçevesinde hareket etmeliyiz. Temayüller çerçevesinde olmaz herkes kurallara uymak zorunda, tüzük ne emrediyorsa o yapılır. Arkadaşımızın önerisi tüzük dışı uygulamadır, bu doğru değil partiler kongrelerle yönetilir, tüzüğümüzün bize verdiği bir haktır tersi olursa seçim olmaz, demokrasi dışı bir davranıştır. Ben arkadaşımızın öyle bir talebinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tüzüğe saygılı olunması gerekir, hangi konumdaysalar parti tüzüğüne uygun davranış sergilemelerini bekliyorum. Danışma güzeldir ama bunlar başka alanlarda yapılacak şeylerdir, bu konuda kimler yetkiliyse onlar karar verir. il yönetim kurulumuzda görevini yerine getirmiştir onun dışında konuşmak çok akıllıca bir davranış değildir. Ben 30 ilçe başkanımı da severim hep beraber örgütsel yapıya uygun olarak çalışacağız.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.