Başkan Karabağ’dan Bomba Açıklamalar

Başkan Karabağ’dan Bomba Açıklamalar
  • 29 Ağustos 2016 15:05

Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat ile manşet programının bu haftaki konuğu Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ oldu. Bayraklı Belediyesinin çalışmalarının yanı sıra ülke gündemi hakkında da konuşan Başkan Karabağ, CHP İzmir İl Yönetimi ile ilgili yaptığı yorumlara da açıklık getirdi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİ BOZMAK İÇİN YAPILDI…”

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Keml Kılıçdaroğlu’na Artvin’de yapılan saldırıyı kınayan Başkan Karabağ, “ Türkiye’nin durumunu sokaktaki çocuklara sorsanız onlar bile kötüler.  Türkiye’nin halini herkes izliyor. İnşallah düzelir,  İç ve dış politika da yapılan yanlışlar bizi bu hale getirdi. Umarım biran önce düzelir.  Kılıçdaroğlu’na yapılan suikast girişimi birlik ve beraberliği bozmak için yapılmış olabilir. Zaten FETÖ, IŞİD ve PKK tümü Amerikan destekli örgütler. PKK’nın hedef alması normal diye düşünüyorum.” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana çocuklara yönelik projelere ağırlık veren Başkan Karabağ, çocuklara yapılan yatırımı her zaman daha önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; 1400 çocuğa burs veriyoruz. 1100 çocuğa kurs verdik tıp ve mühendisliğe girenler var, TEOG’da da çok başarılı sonuç alıyoruz. Yol, park yapmak bir insanın eğitimine katkı yapmak daha önemli. Yüzme kursları devam etmekte, 1200 çocuk kurs aldı spor salonu ve tesislerimizde. Bayraklı da yok yok biz anlatmaktan yorulduk. İzmir’de Bayraklı’yı herkes biliyor 27 semt ev var nakış, dikiş, ahşap boyama kursları var. İŞKUR servisi var İŞKUR ortak servisi var 12 bin kişiye iş bulduk. Hayırlı bir iş sonuçta İŞKUR’a teşekkür ederiz. Çalışan nüfus fazla olduğu için sektörden fazla iş bulunuyor…

DÜŞÜK PROFİL TARTIŞMASI…

Haftalardı gündemden düşmeyen konulardan biri olan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifası ve İl yönetiminin tüzük gereği Asuman Ali Güven’i başkan olarak seçmesi üzerine konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yapmış olduğu yorumlarda başkan Güven’i hedef göstermediğini belirterek , “CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, hedef değildi siyaseten söylenmiş bir söz o. Siyasi sözleri insani olarak değerlendirmemek lazım. Siyasi söylenmiş bir laf doğru bir söylenti aslında” dedi. Geçtiğimiz günlerde İl yönetimine “düşük profil”li benzetmesi yapan Başkan Karabağ’a il yöneticisi Yücel Özen’den istifa çağrısı gelmiş, Özen sosyal medyadan “Yüksek profiliyle istifa etsin, il başkanlığına aday olsun” demişti. Yücel Özen’in bu çağrısını cevapsız bırakan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,  “Yücel’e bir cevabım yok” ifadesini kullandı.

“TSK DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE KÜÇÜK DÜŞÜRÜLDÜ”

15 Temmuz darbe girişiminden sonraki tabloyu yorumlayan Karabağ, “15 Temmuz’un bu hareketin en büyük zararı TSK’ya oldu halkın ve dünyanın gözü önünde küçük düşürüldü. Zayıf bir Türk ordusu yaratmak için müdahale OHAL ile birlikte iktidar daha çok kendi istekleri doğrultunsa kararlar alıyor doğru değil. Bu barış İzmir’e yaradı mı her mağduriyet sonrası halk mağdur olandan yana tavır alır. Cumhurbaşkanının mağdur olduğu düşünülüyor ve mutlaka yansımıştır.” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Kum saati işlemeye başladı.”

“BELEDİYE BAŞKANLARI ANKARA’YA BAĞLANSIN”

Örgütün Belediye Başkanlarının çalışmalarını anlatmak konusunda zayıf kaldığı yönündeki eleştirilere farklı bir açıdan bakan Başkan Karabağ, Belediye Başkanlarının Ankara’ya bağlanması gerektiğini savundu. Karabağ konuyla ilgili şunları söyledi;  Genel başkana rica ettim.  İl başkanı ve ilçe başkanı grup başkanı olmasın dedik. Ankara’ya bağlayın genel başkan yardımcısına bağlı kalsın. Birbirleriyle uğraşmasınlar diye böylece il veya ilçe kongresinde belediye başkanları kongreyle uğraşmayacak. Belediye meclis üyesi olmak çok önemli… Ama bazıları küçük hesap peşindeler belediyeleri alırsak çocuğumuz orada iş bulur bu küçük hesaptır. Ülkenin meselesi halkın sorunları onlar için önemli değil. Bir dönem ilçe başkanı olan sonraki dönem belediye başkanlığına aday oluyor. Seçimlere 2 yıl kala olan kongrelerde seçilen hiçbir yere aday olmasın. Bu karmaşıklık küçük bir tüzük değişikliğiyle olur. Böylece ilçe başkanı belediye başkanıyla uğraşamayacak. Tamamen işine odaklanacak. Genel Başkan olumlu baktı. 300-500 delegenin seçtiği ilçe başkanı, 80-100 bin oy almış belediye başkanının grup başkanı olmasın. Hiyerarşik olarak yanlış. Belediye başkanları Ankara’ya bağlanmalı. Belediye işlerini Ankara’ya rapor etmeli başarılıysa bir daha aday olmalı. Yoksa yüzü olmaz zaten. Belediye başkanları örgüt işlerine karışmasını istemiyorlarsa Ankara’daki bir yapıya bağlanacak” dedi.

“ÖN SEÇİM VARDI DA BİZ Mİ GİRMEDİK…”

Gençlik kollarına yaptığı desteklerle adından söz ettiren Başkan Karabağ, gençlik kollarından gelme bir başkan olduğunun altını çizerek, ““İlçe gençlik kollarına her türlü desteği veriyoruz. Ben CHP’nin kapısından 17 yaşımda girdim. Yaşım tutmadığı için üye olamadım 1973 yılında gençlik kollarındaydım.  CHP’de büyüdüm. CHP gençlik kollarında çalıştım sıkıntıları bilirim. Gençliği ve kadını olmayan bir yapı başarılı olamaz. Beyni ve kalbi Cumhuriyet ve Atatürk için atmayan biri bunları anlamaz. 12 Eylül partimizin yapısını değiştirdi. Dışarıdan pat pat adamlar alındı. Herhangi bir derneğe üye olan biri hemen geldi CHP ve SHP’ye üye oldu. Eskiden partide bir yere aday olmak için herkes sırasını beklerdi. 12 Eylül 1980’den önce İzmir tek bölge milletvekilleri önseçimden belirlenirdi. Halkta söz sahibi olurdu. Şimdi oradan buradan yaza yaza atıyorlar. Diyeceksiniz ki seni de atadılar.  Önseçim vardı da biz mi girmedik. Ama 1994 yılında meclis üyesi olduğum dönem önseçimden oldum. Örgütte emeğimiz var.” İfadelerini kullandı.

“BANA DEĞİL AZİZ BEYE SORUN…”

Kentsel dönüşüm konusunda yöneltilen soruları cevapsız bırakan Bayraklı belediye Başkanı Hasan Karabağ, “O konu İzmir Büyükşehir Belediyesinin yetkileri içinde bizde bekliyoruz,  bana değil Aziz Beye sorun” yanıtını verdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.