Başkan Güven Kılıçdaroğlu’nu Karşılamaya Neden Gitmedi?

Başkan Güven Kılıçdaroğlu’nu Karşılamaya Neden Gitmedi?
  • 12 Ağustos 2016 17:55

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ Hafta ortasından bu yana gündemden düşmeyen konulardan biri olan CHP İzmir İl başkanı Alaattin Yüksel’in istifası beraberinde, il yönetim kurulunun tüzük gereği seçtiği yeni İl Başkanı Asuman Ali Güven’in başkanlık koltuğuna oturuşunu da getirdi.

Hızlı bir tempoyla haftayı kapatan CHP İzmir’de Başkanlık koltuğuna oturan Asuman Ali Güven bu 3 günlük süreci değerlendirdi. Başkan Güven, “İl Başkanlığına gelişim çok ani oldu. Başkanımızın ayrılmasıyla birlikte tüzüğün ilgili maddesi yönetim kurulu kendi içinde, yeni bir başkan veya dışardan başka bir başkan seçer diyor. Arkadaşlarımızda benim başkan olmamı oybirliğiyle önerdiler. Bende kabul ettim. Bu planlanmış bir durum değil ve aynı zamanda çok zor bir görev İzmir gibi bir şehirde İl Başkanlığı yapmak çok zor bir iş, ancak bu görevinde yerine getirilmesi gerekiyor. Ben CHP’ye 41 yıl önce üye oldum gençlik kollarından başladım.  Bugüne kadar, sosyal demokrat çizgide siyasette yerimiz var. Bu görevde arkadaşlar tarafından gelince İzmir’e yakışır bir şekilde yapmaya çalışacağım. Hep birlikte CHP’yi daha iyi noktalara taşımak için çabalayacağız. CHP’nin oy oranını arttırmak için elimizden geleni yapacağız konjonktür buna müsait tüm partimizi kucaklayarak görevimizi yerine getireceğiz” dedi.

“DAVETLİ DEĞİLDİK GİTMEDİK”     

Çanakkale programının ardından İzmir’e gelerek Seferihisar Belediyesi’nin Yaratıcı Yazarlık Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu  karşılamaya yeni il başkanı ve İl yönetimi gitmemiş ve bunun da protesto amaçlı olduğu iddia edilmişti.  İddialara cevap veren Başkan Güven, “Genel Başkanımızın Çanakkale programına katılmıştım, il başkanları toplantısındaydım birlikteydik orada, daha sonra ben İzmir’e döndüm ve böyle bir toplantı gerçekleşti. Genel Başkanımız kara yoluyla İzmir’e geldi. Direk Seferihisar’a geçti. Zaten karşılama töreni gibi bir durum yoktu. Karşılama töreni diye bir tören olmadı. Biz il yönetimi olarak oraya davetli değildik, sanatçıların bir çalıştayıydı, siyasetçiler olarak davetli değildik. Zaten Alaattin Yüksel’le yaşanan polemiklerin bir nedeni de bu, Alaattin Yüksel ısrar etmişti ‘siyasetin var olduğu bir noktadır, benim bundan haberim olması gerekiyor’ diye ciddi bir tartışma yaşanmıştı istifasının en büyük nedenlerinden biride bu, doğal olarak bizde davetli olmadığımız bir yerde biz illa olacağız dememiz doğru olmazdı. Bizim dışımızda organize edilmiş bir toplantı. Onun içinde gitmedik, tavır olarak değil tamamen objektif bir durumun sonucudur” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Yavru kedileri Buca Belediyesi ekipleri kurtardı

Öte yandan Seferihisar’a davetli olmadıkları için gitmediklerinin altını çizen Başkan Güven, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu uğurlamak için havaalanına gittiklerini de belirtti.

“BENİM ANLAYIŞIMA GÖRE HİÇ BİR SIKINTI VE SORUN YOK…”

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk kez Genel Başkanla karşı karşıya gelen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven konuya ilişkin bir görüşmeleri olmadığını söyledi. Başkan Güven, “Genel Başkanımız havaalanından dönüş yapacaktı. Elbette ki yönetim kuruluyla oraya gittik. Genel Sekreterimiz, Aziz başkanımız ve belediye başkanlarımızla beraber kendisini havaalanında karşıladık ve yolcu ettik. Oradaki görevimiz genel başkanımızı karşılamak ve uğurlamaktı, zaten zaman çok sınırlıydı o zaman çerçevesinde bunların konuşulacağı ortam yoktu. Ama dediğim gibi Genel sekreterimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte kendisini uğurladık. Hiçbir sorun ve sıkıntı yok benim anlayışıma göre…” diye belirtti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Cesamin ÖZKAN dedi ki:

    Davet edilmemiş olabilirsin, Genel Başkanın orada ve sen gideceksin. Ne yani gitmen için genel başkanmı davet edip seni çağıracaktı. Masal anlatıp duruyorsun ve Alaattin Yüksel ile Aziz Kocaoğlunun sözünü dinlediğin açıkça belli. CHP İzmir de kaybettiren kamburlarından kurtarılacaktır başka yolu yok bunun ve önleyecek bir güçte olamayacak.

  2. Cesamin ÖZKAN dedi ki:

    Genel Başkan oradaydı. Onu aşan başka bir kişi varmıydı orada. Ondanmı davet bekledin. Gizli ajandanızı kamufle etme şansınız artık yok. Aziz Kocaoğlu ve İzmirdeki eteğinden tutuşmuş olanlar tosuncuklar, onlar asla CHP li olamadı olamazlarda. Bu masallar sadece müritleriniz tarafından dinlenir. CHP unutma AKP değildir. Tabanını öyle göre göre partiyi erittiniz. AKP ruhlu olanlar CHP içerisinde olmamalıdır olmayacaklardır. O nedenle İzmir de Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel ve onların eteğinden tutuşmuş tosuncukları CHP nin kamburu olmaktan çıkartılıp başarılı bir operasyonla yansıması genel merkezdede olacak, iktidara yürüyen CHP yolunu açmış olacaktır. Sen Seferihisara gitme talimatını seni oraya getiren malum kişilerden aldın ve gelmedin. Genel Başkanın iki gün süren bir çalışmasına katılmamak genel başkanı yok saymaktır, bunu öğren ve abilerinede anlat belki kendi yolunuzda arpa boyu yol alırsınız.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.