Başkan Gümrükçü’den ‘Hakkımızı Aldık’ mesajı!

Başkan Gümrükçü’den ‘Hakkımızı Aldık’ mesajı!
  • 20 Eylül 2023 12:12

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü dün yaptığı bir duyuruda, bugün saat 11:00’da  İzmirlileri ilgilendiren önemli bir açıklama yapacağını söylemişti. Gümrükçü açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Karşıyaka ve Çiğli belediyelerinin 27 yıldır paylaşamadığı Mavişehir ile ilgili sınır tartışmasında önemli bir gelişme yaşandı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Danıştay 10. Dairesinde görülen dava ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Başkan Gümrükçü, davanın Çiğli Belediyesi lehine sonuçlandığını “Çiğlimizin uzun yıllardır süren tramvay, çöp tesisi ve arıtma tesisinden kaynaklı koku sorunlarını çözme gayreti içerisindeyiz… Bunların yanı sıra 12 Eylül darbesinde Çiğli Belediyesi’nin kapatılması ve 1992 yılında tekrar açılmasından günümüze gelen başka bir sorunumuz daha bulunmaktaydı. Geçmiş dönem belediye başkanlarımızın da üzerinde titizlikle durduğu ve 2019 yılında göreve gelirken sorunu çözeceğimi belirttiğim bir konu bize tebliğ edilen mahkeme kararıyla nihayet Çiğli lehine sonuçlanmıştır” cümleleri ile duyurdu.

Başkan Gümrükçü'den 'Hakkımızı Aldık' mesajı!

Karşıyaka Belediyesi’nin konuya ilişkin olarak Danıştay’a açtığı karar düzeltme isteminin mahkeme tarafından reddedildiğini açıklayan Gümrükçü, “Karşıyaka Belediyesi ile Çiğli Belediyesi arasında devam eden davada, lehimize olan karara Karşıyaka Belediyesi’nin Danıştay’a açmış olduğu karar düzeltme istemi mahkeme tarafından reddedilmiştir. Bu karar ile birlikte Çiğlimiz hakkı olan sınırına kavuşacaktır. Çiğli Belediyesi olarak halkımıza bu kararı duyurur, yetkilileri, tüm siyasi parti temsilcilerini ve Sivil Toplum Örgütlerini Çiğli’nin hakkını temsil eden bu kararın arkasında durmaya davet ediyoruz” dedi.

Öte yandan Başkan Gümrükçü, mahkeme kararını da İzmirlilerle paylaştı.

Başkan Gümrükçü'den 'Hakkımızı Aldık' mesajı!

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Orhan Erdost dedi ki:

    Çiğlinin hakkı verilmesi zorunludur

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.