BAŞKAN DOĞRUER, “HER BELEDİYE HAKKI OLANI ALIYOR”

BAŞKAN DOĞRUER, “HER BELEDİYE HAKKI OLANI ALIYOR”
  • 3 Şubat 2022 15:43

Radyo Romantik Türk’ün bu haftaki konuğu Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer oldu. Necati Bahçeci ile Gündem programına katılan Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer gündeme dair birçok konuyu masaya yatırdı. Geçtiğimiz günlerde İzmir’deki mübadilleri ihanet etmekle suçlayan İzmir Ekonomi Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer’in yaptığı açıklamayı da eleştiren Başkan Doğruer “Balkanlardan sağcı çıkar, solcu çıkar hain çıkmaz. Tüm Balkanların Trakyalıların olduğu bu coğrafyada ve en çok birlik beraberliğe ihtiyacımız olan bugünlerde iletişim hatası olarak kabul etmek istediğimiz bir durum oluştu. Ama sonuçları da tatmin etmedi. Bunların yaşanmaması lazım” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Necati Bahçeci’nin sorularını yanıtlayan Başkan Doğruer sağlığı elverdiği sürece ve vatandaşın tevvecühü ile görevinin başında olacağının da altını çizdi. Kendisi ile ilgili eleştirilere de cevap veren Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Cemevi konusunda yanlış aktarımlar olduğunu belirterek’ bizim ilçemizde 7 tane cemevi var biz bunun 8. sini yapacağız. Merkezde de 1 tane var ama evet çok eski ve onun yenilenmesine ihtiyaç vardı, tadilat yapıldı ama daha iyi bir yerde, daha büyüğü daha yenisi için karar verildi. İmar komisyonunu topladık arazi temini ve imar uygunluğunun sağlanması için girişimler oldu uygun arazi yoksa satın alma konusunda bir miktar köşe kapmaca oynanmaya çalışılınca bizde dedik ki o araziyi de bulacağız o cemevini de yapacağız. diyerek konuyu kapattık.  İnsanların yasadığı lokasyona göre yer bulmak gerekiyor. Bu düzeltmeyi de iyi yapalım bilgi kirliliği olmasın komisyonlarda çalışıyoruz. Kamu yolu ile yer bulamazsak mahkemelerle uğraşmak istemiyoruz uzuyor. Parasını vererek satın alma yolu ile özel mülkiyetin yasal yollarla kamulaştırılmasına gidilmesi planlanıyor. Mecliste de söyledim burada da söylüyorum, bu konu 100 defa önüme gelse 100 defa da evet derim’ dedi.

Belediye’nin arazilerini satma yönünde çıkan söylentiler ile ilgilide konuşan Başkan Doğruer, çok uzun suredir arazi satmıyoruz. Bir bütçe yönetiminde girdiler çıktılar var Kınık’ın kira düzeyi zaten oldukça düşük, pandemi döneminde almadık, zam yapmadık ve öteledik. Mesela katı atık ta esnafa vatandaşa zam yapmadık, katı atık ilçe belediyelerine yatıyor. Arıtma kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesine yatıyor. Biz bizim Belediyemize olan kısımda zam yapmadık. Neden çünkü esnafımızın durumun ortada ihtiyaçlar değişti pandemi var ama bizim gelirimiz azaldı. Kredilerde dalgalanmalar oldu. Şimdi öncelikler değişti ise ne yapacaksınız? İşçinin maaşını zamanında ve tam vermeniz lazım çok şükür 1 gün bile geciktirmedik, artı esnafın döngüsünü de bozmamanız lazım, masraflar attı. Vergiler düşürüldüğü için İller Bankası geliri azaldı. Durum böyle olunca şeffaf satışlar yapmanız gerek ama biz gündemde olacak kadar bir durumda da değiliz. Parti bakılmaksızın bunun bütün belediyeler yapar. Finansal olarak çıkmaza girmektense, çözüm arayışıdır bu.  İller Bankasından gelen bütçenin her Belediyeye kendi yüz ölçümlerine göre dağıtıldığını belirten Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, “A Belediyesi, B Belediyesi, C Belediyesi fark etmez aynı kriterdelerse hangi parti olursa olsun belediye kendi özelliklerine göre payını alır. Ama şu değişir mi? Değişir şöyle; ben öğretmenevini sıfır lira maliyetle, Milli Eğitimin bütçesinden yaptırmaya vesile oldum, zaten ben ne diyordum? Devletle Millet arasına elçi olmaya geldi. Burada elçilik yaptım. Ben bunu belediye bütçesi ile yapmaya çalışsaydım yapamazdım, 30 milyonluk bir yatırımdır. Hibe alarak yaptığımız projelerimiz yok mu var ama bunun yüzde 50 si hibe diğer yüzde 50 si belediyeden işte o zamanda ya kredi çekeceksiniz ya da satım yapacaksınız. Ya da iş yapmayacak standart gideceksiniz. Kendi bütçemizle yaptığımız yok mu var, Aqua Park var ne demiştik Kınık’ta yüzme bilmeyen kalmasın. Bunu kendi bütçemizle İller Bankası kredisi ile yaptık. Ailelere, gençlere, bayanlara, çocuklara burada ayrı ayrı yüzme kursları vereceğiz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal muhtarlarla buluştu: "Her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz”

O yüzden A partili Belediyeye farklı yardım B partili Belediyeye farklı yardım gibi bir durum yok, mesela İzmir Büyükşehir Belediyesinden bir konuda yardım istedik, yardım ettiler bizim Kınık’ın girişinin bir kısmı ve alt yapıları yarısı bizim belediye sınırları içinde yarısı İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde Tunç beye gittim yaptı ve teşekkürde ettim. Ama İzbeton’un ulaşım yolları köy bağlantı yolları ile ilgili bir tık daha beklentimiz var mı? Var yapsınlar yine teşekkür ederim.  Yani ben, benim ilçeme, benim vatandaşıma gelen yardım nereden olursa olsun teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.