Başkan Aslanoğlu adaylığını açıkladı

Başkan Aslanoğlu adaylığını açıkladı
  • 1 Eylül 2023 20:17

Genel Seçimlerin ardından CHP’de başlayan kurultay sürecinde İlçe kongreleri sonaerdi ve İl kongresi için çalışmalara başlandı. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden Konak Eski Başkanı Aytekin Tunus adaylığını duyururken yine CHP Konak eski ilçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’da CHP İl binası önünde aday adaylığını açıklamıştı.
İki Başkanın ardından aday adaylığı açıklması yapan bir isimde mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu oldu. Başkan Aslanoğlu, CHP İl Binası önünde kurulan sahne de partililere seslendi.
Başkan Aslanoğlu’nun aday adaylığını açıkladığı toplantıya Aslanoğlu’nun adaylık CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir Milletvekili ve YDK üyesi Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya da katıldı.
Başkan Aslanoğlu’nun açıklaması şöyle;
Değerli yol arkadaşlarım evinize yuvanıza il başkanlığına hoşgeldiniz. -Cek’ten, -cak’tan bahsetmeyeceğim yaptıklarımızdan bahsedeceğim. Ocak ayında göreve geldikten sonra üç hafta boyunca İzmir’de basmadığımız toprak bırakmadık. Çok çalıştım; sabah beşte hallerde, gece yarıları sahurlarda var mıydık? Vardık! Örgüt, çalıştığıma şahit misiniz? Seçimin ardından yandaş kanalarda çekiştirmeye başladılar Genel Başkanımızı, ilk gün açıklama yaptım Genel başkanımızın yanındayız. Çünkü bu partinin Genel Başkan sorunu yoktur. Sayın Genel Başkan seçim boyunca sabahtan, gece yarılarına kadar çalıştı en çok çalışan oldu şahit misiniz? Umutsuzluk var diye ortada dolaşanlar var umutsuzluk yok. Umutsuzluk sizde var bizde yok baraj altı kaldığımızda ümidimizi yitirdik mi? Bu ülkenin yarısıyız, biz kimseden de korkmuyoruz biz kazanacağız. Bu şehirde Recep Tayyip Erdoğan’a bir milyon yirmi bin oy farkı çıkarmış partiyiz biz.
SİZ YOKSUNUZ DİYE BİZ BİRLİKTE DEĞİL MİYİZ?
Seçim sabahından bu yana her gittiğim kongrede söyledim, umudu hep birlikte örgütlemek için çalıştığıma şahit misiniz? Bu umudu büyütmek için çok çalıştım. 14 Mayıs’ta, 28 Mayıs’ta kadın ve gençlik kollarımız gece sabahlara kadar çalıştı. Bakmayın siz birilerine, gece gündüz çalışan örgütümüz var. Birlik olmak lazım; biz birlikteyiz arkadaşlar. Siz yoksunuz diye biz birlikte değil miyiz? Biz bir aradayız birlikteyiz. Ben yoksam gökyüzü çıplak kalır diyenler bıraksınlar bu edebiyatı. ‘Birlik olalım’, birlik olmak için mücadele etmek lazım. Mahalle delege seçimleri başladığından beri ortak listeler çıksın diye gecemi gündüzüme kattım, kimse dışarıda kalmasın istedim. Birlik için çalıştığıma şahit misiniz? Bu birliği sağlayan ilçe başkanlarım, her örgütün yanında olan ilçe belediye başkanlarıma da alkış istiyorum. Örgütünü hiçbir zaman yalnız bırakmayan, yoldaşlık yapmaktan da onur duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanımız için de alkış istiyorum. Milletvekillerimiz için de alkış istiyorum. Biraz önce söyledim, seçim sabahı AK Parti’nin yandaş kanallarında partiyi tartıştırdılar. Değişim değişim diye partiyi tartıştırdılar. Bu partide nasıl bir değişim olacağına bu partinin üyeleri ve delegeleri karar verir. Seçim zamanı ortada olmayanlar, seçimde çalışmayanlar, suya sabuna dokunmayanlar karar veremez. İşi gücü dedikodu olanlar, genel merkez koridorlarında dedikodu yaparak il başkanı belirlemeye çalışanlar sizin adınıza karar veremez. Değişimin nasıl olacağına da il başkanının kim olacağına siz karar vereceksiniz
ADAYIM!
Basından da ‘Aday mısınız?’ diye çok soruyorlardı, hatta AKP’liler de çok merak ediyordu. Evet, adayım arkadaşlar. Mücadeleyi büyütmek, umudu örgütlemek, kalplerinize inancı aşılamak için adayım. AK Partililerin yapmak istediklerinin yapabilmelerinin tek yolu var, CHP’yi bölmek bizleri umutsuzluğa sevk etmek. Yapabilecekleri tek şey aramıza nifak sokmak. Bizi CHP dimdik ayakta olacak. Enseyi karartmayacağız, dün nasıl haykırdıysak yarın da devam edeceğiz: Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın CHP, yaşasın Türkiye!

Bu haber ilgini çekebilir ->  Büyük Çarşı Bornova’ya yakışacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.