Barışın, dostluğun notaları Buca’dan yükseldi.

Barışın, dostluğun notaları Buca’dan yükseldi.
  • 15 Mart 2016 10:07

Bu yıl 5. si düzenlenen “Friends in Music” projesi kapsamında Buca’ya gelen Almanya’nın Düsseldorf Humboldt lisesi öğrencileri Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı ziyaret etti. Barış ve dostluk şarkıları seslendirip, Ankara’da yaşanan kanlı terör olayının acısını paylaştıklarını belirten Alman öğrenci ve öğretmenler, Atatürk’ün “ Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü hatırlattı.

Buca Işılay Saygın Lisesi ve Düsseldorf Humboldt Gymnasıum işbirliğiyle bu yıl 5.si düzenlenen “Friends in Music” projesi kapsamında Buca’ya gelen öğrenciler Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile bir araya geldi. 23 öğrenci 5 öğretmenden oluşan Alman kafile 16 Mart Çarşamba günü Buca Işılay Saygın Lisesi’nde verecekleri konser öncesi ziyaret ettikleri Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı şarkılarla karşıladı.

Barışın, dostluğun notaları Buca’dan yükseldi.

Alman öğrencilerin coşkulu karşılamasından etkilenen Başkan Piriştina, müziğin evrensel dilinin, barışın ve kardeşliğin yol göstericisi olmasını diledi. Ankara’da yaşanan terör olayı nedeniyle ülkemizin yasta olduğunu belirten Başkan Piriştina, gençlere “Gençliğin olduğu yerde müzik, barış, kardeşlik vardır. Sizler çok önemli bir misyonu yerine getiriyorsunuz” sözleriyle seslendi.

Öğrenciler adına konuşan Düsseldorf Humboldt Gymnasıum öğretmeni Peter Stulm, Ankara’daki olaylardan kendilerinin de çok etkilendiğini belirtirken, “Yaşananlar insanlığa aykırıdır. Sizlerle ağlıyoruz. Bugünlerde arkadaşlık, dostluk lazım… Bizler Türk dostlarımızla dünya sınırlarını dinlemeden el ele tutuşuyoruz. Çünkü, Türkiye’de geçirdiğimiz günlerde sizler bizlere arkadaşlığı, dostluğu gösterdiniz”  diye konuştu. Stulm konuşmasını Atatürk’ün “ Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözleriyle tamamladı.

Barışın, dostluğun notaları Buca’dan yükseldi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina konuşmaların ardından Alman öğrenci ve öğretmenlere içinde “Bizlerde bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” yazan kahve fincanı seti hediye etti.  Düsseldorf Humboldt Gymnasıum öğrencileri de Başkan Piriştina’yı şarkılarla uğurladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.