Bakandan Özel’e destek, Kılıçdaroğlu’na eleştiri

Bakandan Özel’e destek, Kılıçdaroğlu’na eleştiri
  • 13 Eylül 2023 11:43

Kurultay takviminin sonuna doğru yaklaşan CHP’de hem İl kongreleri için çalışmalar sürüyor. Hemde genel seçimlerin hemen ardından Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan değişim çağrısının karşılık bularak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkacak adaylar da merakla bekleniyor. Kulislerde Genel Başkan adaylığı için en çok adı geçenlerden olan Özgür Özel ise geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından açıklama yaparak 15 Eylül’de kurultay süreci ile ilgili açıklama yapacağını duyurdu.

Öte yandan konuya ilişkin başka bir iddia da gazeteci Barış Yarkadaş tarafından geldi sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yarkadaş, Özel’in adaylık açıklamasının hemen ardından gerçekleşecek İzmir İl Kongresine katılacağını belirtti.

Bakandan Özel'e destek, Kılıçdaroğlu'na eleştiri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçimlerin ardından İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrısına destek vermiş ve manifesto yayınlamıştı.

Özgür Özel’in bu açıklamasının hemen ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yakın siyaset yapan, İzmir milletvekili Murat Bakan katıldığı programda seçim sürecinde yaşanan olumsuzlukları masaya yatırarak, Özgür Özel’e hem destek verdi hemde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun şuan için yeterli delege gücünün olmadığına vurgu yaptı.

İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın açıklaması şöyle;
Şöyle bir değerlendirme yapabilirim bir seçim geçirdik ve Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı olacağına inandık, kendimizi adadık çalıştık. Sayın Genel Başkan ortaya bir strateji koydu, sonuç itibarıyla bu başarısız oldu. Bu noktada şunu yapmamız lazım şapkayı önümüze koyup nerede hata yaptık diye düşünmemiz lazım. Neden kendini Türkçü, Turancı diye anlatan bir partinin bizim 6 okumuzdan bir tanesi olan Atatürk Milliyetçiliği ile yüzde 5 yüzde 2,5 oy aldı. Neden böyle bir süreç yaşadık mesela, öte yandan Karşıyaka gibi CHP’nin güçlü olduğu bir yerde Türkiye işçi partisine 80 bin gibi bir seçmenin gittiğini düşünmemiz gerekiyor. Neden kendi seçmenimizi küstürdüğümüzü öğrenmemiz lazım.

“KILIÇDAROĞLU YETERİNCE DELEGE GÜCÜNE ULAŞTIĞINDA ADAY OLUR”
Öz eleştiri süreci yaşanmalıdır, kurultayda bunun için en iyi adrestir. İlçe kongreleri yapıldı, İl kongreleri yapılıyor. Bunun sonunda kurultay delegeleri, kurultayda kararını verecek. Demokratik bir kurultay olmalı. Bir yarış olacak gibi gözüküyor. Henüz adaylar belli değil. Özgür Özel’in aday olacağına dair sinyaller var çok güçlü bir siyasidir. Özgür Özel, 8 yıl Grup Başkanvekilliği yaptı, ondan önce bir dönem vekillik yaptı.
Sayın Genel Başkanda ben hiç bir zaman aday olmadım delege beni aday yaptı diyor. Yeterince delege gücüne ulaştığında onunda aday olacağını düşünebiliriz. Yani kurultayda 2 aday olması muhtemel başkaları da olabilir tabi CHP her zaman Genel Başkanlık yapabilecek nitelik ve kalibrede insanları içinde barındırır çokça da vardır böyle insan ancak şuan için 2 adayla gerçekleşecek gibi duruyor. Bende orada vicdanıma göre gideceğim hem düşüncelerimi ifade edeceğim hemde oyumu kullanacağım.

Bu haber ilgini çekebilir ->   Çiğli Belediyesi 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.